Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Lig'de sezona Necati Ateş'li, Engin Baytar'lı, Gökhan Ünal'lı, Çağlar Birinci'li, Senijad İbricic'li, Mehmet Akgün'lü kadrosuyla şampiyonluk parolasıyla giren Karşıyaka ilk 8 maçta sadece 1 galibiyet alıp, lider Elazığspor'un 11 puan gerisine düşerken, yeşil kırmızılılara bir kötü haber de Giresun'dan geldi.
DÜŞME POTASINDA
Haftaya 5 puanla 16'ncı sırada ve düşme hattında başlayan Yeni Malatyaspor, pazartesi akşamı Giresunspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Bu sonucun ardından ligin dibindeki sıralama da değişti. Giresunspor galibiyetiyle puanını 8'e çıkaran Yeni Malatyaspor, 14'üncü sıraya tırmanırken haftayı Kardemir Karabükspor yenilgisiyle kapatan Karşıyakma, 65 puanda kaldı ve 16'ncı basamağa gerileyerek düşme potasına girdi.
DUMLUPINAR AYRILDI
Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yenilgisinden sonra istifa etmesine rağmen sözleşmesini feshetmediği ortaya çıkan eski çalıştırıcı Cüneyt Dumlupınar, kulüple yollarını resmi olarak da ayırdı. Genç çalıştırıcının yönetimle anlaşıp kontratını feshettiği ve 3 aylık maaş karşılığı 90 bin TL alacağı bulunmasına rağmen para talep etmediği öğrenildi.
Karşıyaka'nın altyapısından yetişip mesleğe burada başladığını hatırlatan 35 yaşındaki teknik adam, "Ben sözde değil, özde Karşıyakalıyım. Birçok teknik adam ayrılırken tazminat, hatta çalışmadığı dönemin ücretini isterken ben hak ettiğim maaşları bile talep etmedim. Sadece yardımcılarımın parasını istedim. Ayrıldığım günden bu yana beni arayan olmadı. Fesih bu yüzden gecikti" dedi.