Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonu değerlendirme toplantısı düzenleyerek sorunları masaya yatırdı.
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan Başkanlığında düzenlenen toplantıya müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonu değerlendirmesi ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ile ilgili yapılan toplantıda eğitim sorunları da masaya yatırıldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının verimli geçtiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yöneticilerin ve okul idareci ile öğretmenlerinin üstün bir performans sergilediğine inandığını söyledi. Yıl içerisinde geçici görevlendirme yapmadıklarını ve bunun teme eğitimde müthiş bir etki yaptığını ifade eden Arslan, “2014-2015 öğretim yılında öğrencilerimize yönelik dört deneme sınavı yaptık. Bu denemeler çocuklarımıza test sınav deneyimi kazandırdı, merkezi sistem sınavlarına bir ön hazırlık oldu. YBO’lar çocukların gelişmelerine sosyal kültürel yapılarına ve pedagojilerine uygun olmadığı için, taşımalı eğitimi mümkün olduğunca attırıp taşınması mümkün olan tüm yerleşim birimlerini taşımalı eğitime dahil edip sadece çok ücra ve ulaşımı olmayan yerleşim birimlerini Yatılı Bölge Ortaokullarına yönlendirelim. Taşımalı eğitimle çocuklar eğitim imkanı daha iyi olan okullarda eğitim görmesini sağlayıp akşamları ailelerinin yanında olmalıdır” dedi.
Binaların fiziki durumlarının iyileştirilmesinin önemli olduğunu kaydeden Arslan, “Çocuklarda pedagojik ve akademik eğitimi nasıl verebiliriz buna bakacağız. Okula devam etmeyen kız çocuklarının sorununu taşımalı eğitimle ortadan kaldırıp bunları eğitime kazandırmanın çabası içinde olmalıyız, özellikle dördüncü sınıftan mezun olan öğrencilerin Ortaokullara kazandırılmasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.
“ORTAOKULLARDA DEVAMSIZLIK ORANLARINI DÜŞÜRECEĞİZ”
Ortaokullardaki devamsızlık oranını düşüreceklerinin altını çizen Arslan, “Bu çocukların okula devamını sağlayacağız. Çocuk ortaokula gitmediği zaman liseye de gidemiyor bunun için ortaokul çok önemlidir. Henüz TEOG yerleştirme ve LYS sınavları açıklanmadı. Ancak okullarda bireysel baktığımız zaman Muş il genelinde TEOG ve LYS başarısında yükselme var. Bu yıl iyi çalışma yaptığımız için sonuçlarını vermeye başladı. 2015-2016 öğretim yılında okullarımızda, ortaokul ve liselerde yetiştirici ve tamamlayıcı kurslar açacağız. Bunun da başarımızı daha da yükselteceğine inanıyorum. Geçen yıl 150 okulumuza genel bakım onarım ve tadilat yaptık. Bu yıl da elimizi çabuk tutacağız. 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlamadan onarım ihtiyacı olan okullarımızı onarımlarını yapıp eğitim öğretime hazır hale getireceğiz. Yaz döneminde yeni yapılan okullarımızın inşaatları devam ediyor. Zaman zaman kontrol ediyoruz. Bitirildikleri zaman donanımlarını hemen yapacağız. Mevcut okullarımızın eski, kırık sıra, masa ve yazı tahtası gibi malzemeleri de yenileyerek 2015-2016 eğitim öğretime hazır hale getireceğiz” dedi.