‘Erasmus Plus Programı’ kapsamında Bartın’a gelen 35 yabancı öğrenci bisiklet turu yaptı.
Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Erasmus Plus Programı’ kapsamında yürütülen ‘Avrupa’nın Sağlıklı Yaşayan Gençleri, Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında Bartın’a gelen toplam 7 ülkeden gelen 35 öğrenci Bisikletliler Derneği Bartın temsilciliği üyeleriyle birlikte proje kapsamında şehir turu gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Meydanından başlayan tur öncesi Bartın Temsilcisi Yaşar Bayraktar, İtalyan Bisikletliler Federasyonu ve ECF Üyesi Alessandra Tormene derneğin yeleğini hediye etti. Daha sonra başlayan tur şehir içi ve çevre yolu üzerinden Kavaklı Caddesinde son buldu. Gençler tur boyu8nca yaklaşık 5 kilometrelik yolu bisikletle kat etti.
Gerçekleşen tur hakkında değerlendirmede bulunan derneğin Bartın Temsilcisi Yaşar Bayraktar, “Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Erasmus Plus Programı’ kapsamında ‘Avrupa’nın Sağlıklı Yaşayan Gençleri, Gençlik Değişim Projesi’yle Bartın’a gelen 35 öğrenciyle bu turu gerçekleştirdik. Gelen öğrencilerle tanışma ve kültürlerini tanıma fırsatı bulduk. Bartın merkezinde turumuzu gerçekleştirerek Bartın’ı tanıtmaya çalıştık. Güzel ve keyifli bir tur oldu” dedi.