Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Deyru’z-Zaferan Manastırı’nda metropolit Saliba Özmen’i ziyaret etti.
AK Parti Diyarbakır il Başkanı Muhammed Akar ve beraberindeki heyet Süryani lideri Saliba Özmen’i ziyaret etti. Burada konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AK Parti hükümetleri döneminde gayri müslim vatandaşların hakları konusunda gayet ciddi ilerlemeler olduğunu söyledi. Akar, "Bunun en somut örneği 2013 yılında açıklanan demokratikleşme paketinde yer alan Mor Gabriyel Manastırı arazisinin bu manastıra iade edilmesiydi. Gayri müslim vatandaşlarımıza yönelik birçok demokratikleşme adımları atıldı ve insan hakları alanında birçok gelişme yaşandı. Son dönemlerde Ortadoğu’da Süryanilere yönelik saldırıları kesinlikle kabul etmiyoruz. İnsanların dini, ırkı, etnik kökeni siyasi ve dili görüşü ne olursa olsun herkesi yaratandan ötürü seviyoruz. Nerede olursa olsun daima mazlumların yanındayız" dedi.
Daha sonra konuşan Süryanilerin ruhani lideri Diyarbakır ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen ise özellikle gençlerin ahlaki değerlerden uzaklaşması ve yozlaşmasının çaresinin imanda olduğunu belirtti.
Özmen, ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’a teşekkür etti.