Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Sekreteri Tim Briercliffe, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’ndaki çalışmaları denetledi. Briercliffe, ülke katılımlarının artması için destek verdiklerini söyledi.
EXPO 2016 Antalya, dünya Expolarının en üst denetim organı olan Uluslararası Bahçe Bitki Üreticileri Birliği (AIPH) denetiminden geçti. Periyodik denetim için Antalya’ya gelen AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’ndaki proje sunum toplantısına katıldı. Sunum toplantısında Briercliffe’e, AIPH yönetim kurulu üyesi Osman Bağdatlıoğlu eşlik etti, AIPCH eski Başkanı ve EXPO 2016 Antalya Danışmanı Doeke Faber de hazır bulundu.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez’in başkanlık ettiği sunumda, proje, inşaat ve ülke katılımları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Toplantı sonrası bin 121 dönümlük sergi alanına geçen AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, araçla tüm alanı ve inşaatı süren şantiyeleri gezdi ve EXPO Tepesi’ne çıktı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, proje üzerindeki alanları AIPH Genel Sekreteri’ne detaylı bir şekilde anlattı.
AIPH Genel Sekreteri Tim Brierclıffe, EXPO’nun büyük bir inşaat işi olduğunu vurgularken, “Bir yıl önce proje ve fikirler varken şuan gelişimi görmek heyecan verici. EXPO düzenlemek çok zordur çünkü zamanla yarışıyorsunuz ve tarih sonuçta değişmiyor. Çok az bir sürede büyük işler başarmak gerekir” dedi.
EXPO 2016 Antalya’da herkesin yoğun bir şekilde çalıştığını gördüğünü belirten AIPCH Genel Sekreteri, “AIPH üyesi ülkelerin EXPO 2016 Antalya’ya katılmasını ve buna konsantre olmalarını diliyorum. Bu yönde teşvik ediyoruz ve ilerleme var” derken, kendi ülkesi İngiltere’nin EXPO 2016 Antalya’ya katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, “İngiltere’den geliyorum ve onların da katılmasını dilerim tabi ki” diye konuştu.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, AIPH Genel Sekreteri’nin izlenimlerinin olumlu olduğunu belirtirken, “AIPH üyeleri ve gerekse kendi vatandaşı olduğu ülkenin katılımı ile ilgili desteklerini sunacaklarını, görüşmelerde bulunacaklarını söyledi” dedi.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Suiçmez, ziyareti anısına AIPH Genel Sekreteri Briercliffe’ye hediye sundu. Briercliffe, EXPO 2016 Antalya ile ilgili yazacağı raporu AIPH genel kurulunun onayına sunacak.