Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, ‘Sağlıkta Gelecek Vizyonu Programı’nda yaptıkları sunumla takdir topladı.
İstanbul ve Bursa’dan sonra İzmir’de gerçekleştirilen “Genç Hekimler Buluşuyor, Sağlığın Geleceğini Konuşuyor-Sağlıkta Gelecek Vizyonu” toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu dört üniversitenin Tıp Fakülteleri öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı toplantıda sağlıkla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Sağlıkta gelecek vizyonunu konuşmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarları, üniversite rektörleri, Tıp Fakültesi dekanları, akademisyenler ve çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi katıldı. Toplantıya Adnan Menderes Üniversitesi’nden Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceren Günel ve öğrencilerden Eda Findos, Gencal Yılmaz, Soner Sözer, Ali Ekrem Aslan, Esra Tepedelen, Esra Nur Kaplan, Osman Sefa Yazgan, Ali Erdem ve Yasemi Sarıçiçek katıldı.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU ADÜ’LÜ ÖĞRENCİLERİN YANINDA OTURDU
Toplantıyı protokoldeki yerinden ayrılıp ADÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanında oturarak takip eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkla ilgili sorun ve çözüm önerilerini öğrencilerimizle birlikte değerlendirdi. Adnan Menderes Üniversitesi adına sunum yapan öğrenci Yasemi Sarıçiçek, tıpta usta-çırak ilişkisinin azalması, öğrencilerin kişisel gelişimi ve sosyalleşmede eksik olması, sağlıkta şiddet, performans sistemi, hekimlerin bilimsel araştırmalara teşvik edilmesi, hastaların kamu spotları ile sağlıkta şiddete karşı bilinçlendirilmesi, televizyon kanallarında yayınlanan sağlık programları konularına değindi ve milli ilaç, milli cihaz, Türkiye Tıp Bilim Merkezi projelerinden bahsetti.
ADÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin görüş ve önerilerini paylaşarak değerlendirme yaptıkları toplantıda, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri sunumlarıyla övgü topladı.