Sinop’un Erfelek ilçesinde geleneksel karakucak güreşleri düzenlendi.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen güreşlere Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın yanı sıra AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek Kaymakamı Emrah Uzun, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İstanbul Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, siyasi parti temsilcileri, organizasyona destek veren Sinoplu İş Adamı Musa Can ve çok sayıda davetli katıldı.
Geleneksel karakucak güreşlerini izlemeye gelen Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya sembol kategorisinde ilk dörde girenlere ödüllerini verdikten sonra er meydanına çıkarak vatandaşlara seslendi. Çetinkay, “Sizlere bir temennimi iletmek istiyorum. Bu birlik ve beraberliğiniz, dirlik ve düzeniniz hiç bozulmasın. Bu meydanlarda herkesi hep böyle bir arada, böyle güzel organizasyonlar için toplanmış bir şekilde bulalım. Hep böyle güzel şeyler için bir araya gelelim ve Sinop’u hep beraber daha iyiye, daha güzele taşıyalım inşallah” dedi.
Düzenlenen müsabakalar sonucunda ise destede Tolunay Koç, küçük ortada İbrahim Çamyan, büyük ortada Hakan Lak, başaltında Serdar Çavuşoğlu, baş kategorisinde ise Yalçın Söylen birinci oldu. Erfelek güreş müsabakaları dereceye giren güreşçilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.