KARŞIYAKA'da haftalardır paralarını alamayan teknik heyet ve futbolcularda bekleyiş sürerken kulübe parasal destek veren Erdal Acar'la yönetim arasında yeni bir kriz çıkabileceği öne sürüldü.
Şampiyonluk parolasıyla yola çıktığı PTT 1'inci Lig'de ilk 8 maçta 6 puanda kalarak düşme hattına kadar gerileyen Karşıyaka'da sezon öncesi kulübe yaklaşık 8.5 milyon TL nakit kaynak aktarıp, oyunculara alacaklarına karşılık senet dağıtan Erdal Acar'la sezon başında tartışma yaşanmıştı. Tartışmalardan sonra futbol şubesinin kontrolü, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanından itibaren İstanbullu iş adamına devredilmişti.
Erdal Acar, şubenin sorumluluğunu üstlenmesine rağmen, o tarihten sonra takımın beklediği ödemeleri her hafta erteledi. Ekibe geç katılan Necati, Engin ve 30 Eylül'de sözleşme imzalayan teknik direktör Kemal Özdeş ile ekibi henüz para alamazken, yabancı oyuncuların maaşları ve transfer taksitleriyle birlikte güncel borç, 2 milyon TL'ye çıktı.
Bu arada Erdal Acar'ın yeğeni Devrim Acar başkanlığında görev yapan Mustafa Özçakar ve Kerim Çetin, futbolculardan sabır istedi. İkilinin kötü gidişin ardından Özdeş'ten rapor alıp bazı futbolculara ceza kesmeyi planladığı toplantı da Devrim Acar İzmir'e gelmediği için yapılamadı.
DİVANDA BÜYÜK YARIŞ
Karşıyaka'nın 26 Ekim Pazartesi günü Nikah Sarayı'nda yapılacak divan yönetim kurulu seçimi de son dönemdeki kulüp yönetimi kongrelerinde olduğu gibi 2 adaylı yapılacak. Üyelikte 25 yılını dolduran isimlerle eski başkanların oy kullanma hakkının bulunduğu divan yönetim kurulu başkanlığı için mevcut Divan Kurulu Başkanı Sadrettin İşçimenler ve eski Başkan Cihan Büyükoral liste hazırlığı yapıyor.