Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla birlikte, Manisa ve İzmir’in bazı ilçelerinde taşımalı sistem öğrencileri için eğitime bir gün ara verildi. Karayolları ekipleriyse, yollarda aksaklıklar yaşanmaması için bölgede alarma geçti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı uyarıların ardından, kar yağışı İzmir ve Manisa’da etkili oldu. İzmir’de gece termometreler sıfırın altına düşerken, yağış, özelikle kent merkezinde ve yüksek rakımlı ilçelerde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle, Manisa ve İzmir’de eğitimde de aksaklıklar yaşandı. İzmir’in Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yağış nedeniyle okullara gidemedi. Bunun üzerine bu ilçelerde okullar bir gün tatil edildi.
Öte yandan, Manisa’nın Kula, Demirci ve Soma ilçelerinde etkili yağış nedeniyle, kaymakamlıklar tarafından ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.
EKİPLER ALARMDA
İzmir ve Manisa’da devam eden kar yağışları nedeniyle, karayolları ekipleri alarma geçti. Yağışın etkili olduğu bölgelerde, ekipler tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını belirli aralıklarla sürdürdü. Yollardaki buzlanma nedeniyle, trafikte de zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Bazı vatandaşlar yollarda yürümekte güçlük çekti.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki saatlerde etkisini artıracağını bildirdi.