Dünya ekonomisinde hissedilen ekonomik darlık sürerken, Türkiye mobilya sektöründe de yükselişine devam ediyor.
Türk mobilyacıları 2014 yılını 2 milyar dolar ihracatla kapatırken, 2015 yılında ise 2 milyar 800 milyon dolar ihracat hedefi koydu. Bu hedef doğrultusunda Ortadoğu’ya daha fazla yatırım yapmaya başlayan Türkiye Mobilya Sektörü Arapların sevdiği tasarımlara ağırlık vermeye başladı.
Ürettiği mobilyaları dünyanın 32 farklı ülkesine ihraç eden ve Türkiye’nin klasik mobilya denildiğinde akla ilk gelen firmalarından olan Asortie Mobilya, Ortadoğu pazarındaki etkisini artırmak için Dubai’de lüks bir mobilya mağazası açtı. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Asortie A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “Dubai mağazamız ile sadece Arap pazarına değil, tüm Ortadoğu ve Afrika pazarına hitap etmek istiyoruz.”dedi.
Dubai mağazalarının geçtiğimiz hafta açılışının yapıldığını söyleyen Erat, bu mağazada zengin Araplara ve Dubai’ye alışveriş için gelen diğer ülke zenginlerini hedeflediklerini ve hedef kitlelerinin mobilya ve dekorasyon için yüksek bütçe ayıracak zenginler olduklarını belirtti.
Arapların altın varaklı ve el işçiliği ile üretilen oymalı mobilyalara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Erat, Dubai mağazasında sattıkları ürünlerin 15 bin USD ile 120 bin USD fiyat aralığında olduğunu belirtti. Sadece açılış gününde birçok sipariş aldıklarını dile getiren Murat Erat, Dubai mağazasından çok umutlu olduklarını söyledi.