KARŞIYAKA Belediyespor'un milli okçusu Demir Elmaağaçlı, 24-25 Ekim tarihlerinde Meksiko City'de düzenlenecek Dünya Kupası Finalleri'ne katılmak üzere Meksika'ya gitti.
Dünya sıralamasında 6'ncı durumda bulunan Elmaağaçlı, Meksika'da makaralı yay kategorisinde dünyanın en iyi 7 okçusuyla şampiyonluk için mücadele edecek. 13 yıl önce başladığı okçuluk sporunda elde ettiği başarılara "dünya şampiyonu" unvanını da da eklemek istediğini belirten Elmaağaçlı, "Finallere katılmak bile benim için büyük onur. Çok iyi bir hazırlandım. Hedefim dünya şampiyonluğu" dedi.
Elmaağaçlı'ya başarı dileyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Genç sporcumuzun Meksika'da bayrağımızı göndere çektireceğine inanıyorum. Kalbimiz Demir'le ve her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Milli Takım antrenörü Emre Özdemir ise formunun zirvesinde olan Demir'in Meksika'da madalya alacağına inandığını söyledi.
Karşıyaka Belediyesporlu milli okçu Ecem Cansu Coşkun da, Ağustos 2014'te Polonya'nın Wroclaw kentinde gerçekleşen Dünya Okçuluk Kupası 4'üncü Ayak Yarışları'nda makaralı yay kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

FOTOĞRAF