Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı 8 köyde telefon şebekesi bulunmaması, köylülerin tepkisine neden oluyor. Köylerde görevli öğretmenler ise telefon şebekesi bulunmaması nedeniyle, akşamları ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor.
İdil ilçesine bağlı Bozkır, Topraklı, Kentli, Alataş, Yayalar, Güzelova, Yokuş ve Çınarlı köylerinde şebekenin zayıf olması nedeniyle telefonlar çekmiyor. Telefon şebekelerinin zayıf olduğu veya hiç çekmediği köylerdeki okullarda görev yapan yaklaşık 50 öğretmen, akşam olunca İdil ilçe merkezine dönmek zorunda kalıyor.
Bozkır Köyü Muhtarı Fahrettin Altun, acil durumlarda sorun yaşadıklarını ve bazen ambulans çağırmakta bile zorlandıklarını dile getirdi.
"KIŞIN SOĞUĞUNDA TEPELERE ÇIKMAK ZORUNDA KALIYORUZ"
Köylerinde altyapı çalışmalarının yetersiz olduğunu kaydeden Muhtar Fahrettin Altun, "Her üç GSM operatörüne ait hatları kullandığımız halde, istediğimiz verimi alamadık. Telefonlarımız evlerin içinde çekmiyor. Kış ortası, yaz sıcaklığı demeden ya tepelere ya da en yüksek evlerin damlarına çıkıp iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bilgi ve teknoloji çağında bizim böyle bir talihsizliği yaşamamız büyük bir eksikliktir. Diğer yandan, öğretmen ve öğrencilerimiz zaten internet denilen nimetten faydalanmadığı gibi, öğretmenler de iletişim ve internetten faydalanmak istedikleri için köylerde kalmıyor ve her gün ilçeye gitmek zorunda kalıyorlar" dedi.
"2 BİN 500 TELEFON HATTIMIZ VAR AMA YARARLANAMIYORUZ"
Türkiye’ye hizmet veren GSM operatörlerine seslenen Altun, "Yaklaşık 2 bin 500 telefon hattımız var. İletişim sorunumuzu halledecek şebeke hangisi olursa, hepimiz ona geçmeye hazırız. GSM operatörü için kurulacak baz istasyonu için de tapulu arazilerini bedelsiz olarak vermeye hazırız. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.