KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Kürt kardeşlerime bir kere daha çağrıda bulunmak istiyorum; Biz, yumurta ikizi kardeşiz. Bin yıldır yüce bir medeniyet kazanında beraber kaynaşmışız. Gün bugündür. Kürt kardeşlerimiz devletine ve milletine sahip çıkacaktır" dedi.
Dün geceyi Çanakkale'de geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bugün ilk ziyaretini Valiliğe yaptı. Vali Hamza Erkal ile birlikte kordon boyundan yürüyerek geldiği Valilik önünde, Vali yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Yalçın Topçu, anı defterini imzaladı. Ardından da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Topçu, "Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu milletin adı Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arabıyla, Arnavutuyla, velhasıl kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa bir tamamı ayyıldızlı albayrak altında bin yıldır yaşamaya karar vermiş, kıyamete kadar yaşayacak büyük Türk Milleti. Bu toprakların adı Türkiye, bu milletin resmi dili Türkçe. Herkesin ana sütü gibi helal olan dilini kullanmasında bir beis yok. Ama devletimizin resmi dili Türkçe" dedi.
'KÜRT KARDEŞLERİMİZ DEVLETİNE VE MİLLETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR'
Bölücü terör örgütünün, arkasında kimin desteği olursa olsun tekne kazınır gibi kazınacağını ifade eden Bakan Topçu, şu an dağ kadrosunun kuvvetli bir kısmının imha edildiğini, şehirlerdeki yapılanmanın da sökülüp atıldığını söyledi.
Devletin güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Topçu, şöyle devam etti:
"Dün dedelerimizle Çanakkale'de hesabı olanların, o günkü güçlerin bugün de petrole batırarak üzerimize attığı paçavra, bu devlet için, bu millet için adeta diz çökerttirilme olarak değerlendiriliyor. Ama dün dedelerimiz Çanakkale'de neyi yaptıysa, bugün de inşallah devletle, milletle, Türküyle, Kürdüyle,Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla aynı şeyi yapacak. Bu mücadeleden inşallah başarılı çıkacak. Burada Kürt kardeşlerime bir kere daha çağrıda bulunmak istiyorum. Biz yumurta ikizi kardeşiz. Beş milyon aile, birbirine kız alıp, vermiştir. Dede, nene, dayı, gelin, damat olmuştur. Bunun daha ötesinde bin yıldır yüce bir medeniyet kazanında bir ve beraber kaynaşmışız. Gün bugündür. Kürt kardeşlerimiz de devletine ve milletine sahip çıkacaktır. Dün Çanakkale'de Anafartalar'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da nasıl çıktıysa, Diyap Ağa neler yaptıysa bugün de kardeşlerimiz onu yapacaklar. Onun için hiç kimsenin bu konuda endişe etmesine gerek yoktur. Avrupa Birliği ülkeleriyle ilgili, güya uluslararası anlaşmalarla dostlarımız olan ülkeler Türkiye'nin verdiği terörle mücadelede yerlerini artık net bir şekilde belirlemelidirler. Dışarıdaki basınımızın tavrı milletimizi derinden yaralamaktadır. Onlar unutmasınlar ki bu coğrafyadaki hak ve menfaatleri mutlaka ve mutlaka ayyıldızın teminatında olursa onlar için faydalı olur."
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DAĞ KADROLARI İMHA EDİLDİ
PKK terör örgütünün saldırısında bugün Şırnak'ta 2 polisin şehit edilip, 5 polisin yaralanmasıyla ilgili konuşan Bakan Topçu, "Şehitlerimize, rahmet diliyorum.
Netice itibariyle şehir içindeki tedbirlerimiz daha farklı gözden geçirilmeli. Güvenlik güçlerimiz hedef olmak noktasından başka tür çare ve tedbirlerle uzaklaşılmalı. Bunlarla ilgili tedbirler alınacaktır. Orada polis noktasına yapılan bir saldırı var. 2 evladımız şehit edilmiş, 5 yaralımız var. Cenabı hak onlara da acil şifalar versin. Hepimizi de şehitlerimizin şefaatine nail etsin. Bunlar zaman içerisinde değişir. Rahmetli nenem derdi ki, 'Oğul, kahpeyi zincire vursan, üstüne kilit atsan ya zincirlen ya kilitlen oynaşır. Bu kahpeliklerine göre de tedbirlerin alınması gerekir. Alınıyor da zaten. Bu bir süreçtir. Bir ay içerisinde geldiğimiz noktada şunu herkesin bilmesini isterim ki terör örgütünün dağ kadroları, kuvvetli kadroları güvenlik güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Bu mücadele inşallah devletin ve milletin başarısıyla bitecektir. Çünkü Kürt, Türkmen kardeş, bölücü terör örgütü ve arkasındakiler düşmandır" dedi.
Ziyaret sırasında Vali Hamza Erkal, Bakan Topçu'ya seramik bir tabak hediye etti.
CHP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETMEDİ
Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Yalçın Topçu, burada basın toplantısı yaptı. Bir gazetecinin diğer illerde belediyeleri ziyaret ederken Çanakkale Belediyesi'ni niye ziyaret etmediğini sorması üzerine Bakan Topçu, "Evet, Ardahan'da, Kars'ta, Konya'da, Balıkesir'de, İstanbul'da, Edirne ve Tekirdağ'da bugün de Çanakkale'deyiz. Kars'taki Belediye Başkanımız Milliyetçi Hareket Partili, geldik kucaklaştık. Sıkıntılarını dinledik. Ben neticede bu devletin bakanıyım. Bütün partilere eşit mesafedeyim. Dün, Edirne'de ve Tekirdağ'da bir başka partimizin belediye başkanlarıyla görüştüm. Onlardan şunu gördüm. Seçildikten sonra parti rozetini çıkarıp, çekmeceye koyup, bütün milleti kucaklamış. Devletine devlet gibi davranıyor. Milletine millet gibi davranıyor. Biz de onlara devlet gibi davranmanın gereğini hissettiriyoruz" dedi.
Çanakkale'de ziyaret etmemesiyle ilgili olarak ise CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 7 Haziran seçimlerinden önce söz verdiği gibi, AK Parti tek başına iktidara gelemeyip, HDP barajı geçince şükür pilavı dağıtmasını kast ederek, "Nerede görülmüş bir diğer siyasi partinin başarısı için bir başka parti eğlenceler düzenlesin, bir takım faaliyetler yapsın? Bunu doğru kabul etmek mümkün değil. Çanakkale halkı mutlaka bununla ilgili gereğini yapacaktır. Söylediğin bu sözler devletin, milletin hele ki şu Çanakkale ruhunun özüne uygun mudur? Bunun için insanlar bulunduğu mevki ve makamın sorumluğunun gereğini yapmalıdır. Bununla ilgili hata ve yanlış yapılmış olabilir. Milletten özür dilemeleri gerekir. Şimdi burada Çanakkale halkına tek tek sorulmalıdır. Bu makamları işgal etmiş insanların bölücü terör örgütü ile mücadele verdiğimiz şu günlerde terör örgütünün hamisi, koruyucu, kollayıcısı sözcüsü olanlarla ilgili yapılan bu işleri tasdik etmişler midir? Ben, milletin baktığı noktadan bakarım. Ben milletin kabul etmediği hiçbir şeyin yanında olmam. Millet bu tür davranışları kabul etmemektedir. Bende o yüzden milletin yanındayım" diye konuştu.
Bakan Yalçın Topçu, ziyaretlerinin ardından Gelibolu Yarımadası'na geçti. Bakan Topçu, burada da şehitlikleri ziyaret edecek. Kalelerde ve şehitliklerde incelemelerde bulunacak.

FOTOĞRAFLI