ÇANAKKALE'de 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 53 yaşındaki Halil Dündar'a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyonla böbrek nakledildi.
Çanakkale'de 2 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören emekli Jandarma Astsubayı Halil Dündar'a bir hafta önce Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki iki çocuk annesi bir kadının böbreği nakledildi.
Dün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyon ile Halil Dündar sağlığına kavuştu. Nakil sonrası konuşan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, başarılı bir şekilde böbrek naklini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki hastanın ailesinin büyük bir fedakarlık örneği göstererek organlarını bağışladığını belirten Faruk Özkul, yeni bir ünite olmalarına karşın her geçen gün tecrübelerini arttırdıklarını söyledi.
Halil Dündar, 2013 yılının Kasım ayından itibaren diyalize girdiğini söyleyerek "3 saatlik bir ameliyattan çıkmama rağmen hiç ameliyat olmamış gibiyim. Gayet sağlıklıyım. Hastanede benimle birlikte bekleyen 4 hasta vardı. Hastanede bekleyen 4 hasta içinde benim dokularım uyumlu çıktı. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Kendim de ileride organ bağışında bulunmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF