TÜRK futbolunda geleceğin antrenörleri olabilmek için Erzurum'da düzenlenen UEFA B-Antrenör Kursu'na katılan 4'ü milli olmak üzere 22 kadın futbolcuya 'piyon' sporcular destek oluyor. 'Piyon' sporcular, eğitimler sırasında sakatlık yaşayınca soluğu masörün önünde alıyor.
Palandöken'in eteklerinde Büyükşehir Belediyesine ait Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki çim sahada gerçekleştirilen kurs devam ediyor. Kadın antrenörler, kurs eğitmenlerinden tam not almak için söylenenleri can kulağı ile dinliyor. Merkez Yakutiye Belediyesi'nin futbol takımındaki futbolcular da piyon oyuncu olarak kullanılıyor. Kurslarda eğitmen ve kadın antrenörlerin söylediklerini harfiyen yerine getirmek için canla başla mücadele eden Yakutiyesporun 'piyon' futbolcuları, bazı pozisyonlarda sakatlanınca, soluğu masörün önünde alıyor. Yapılan müdahale ile bir süre kenarda dinlenen 'piyonlar' tekrar sahadaki yerlerini alıyor.
Yaşları 14 olan 'piyon' futbolcular, 10 günlük kamp nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sigortalı yapıldıklarını belirtti. Sahada antrenör adayları kadar ter döken piyon sporcular, "Antrenörler, dersleri bizimle işliyor. Sahada bizlere taktik vererek eğitmenden puan alıyor. Biz de hem onlara yardımcı olmak hem de kendimizi göstermek için tüm becerimizi ortaya koyuyoruz. Bazen küçük sakatlıklar da yaşanıyor. Ama bu tür kamplarda beğenilen piyon sporcuların iyi kulüplere transfer edildiğini biliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI