Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Samsunluların adeta seferber olduğu yardım kampanyaları devam ederken, adının açıklanmasını istemeyen Elbistanlı 26 yaşındaki genç, 0 555 020 02 22 numaralı Samsun Medya Grubu İhbar Hattı'nı arayarak, yapılan yardımlar karşısında duygu dolu anlar yaşadığını belirtip teşekkür ederek, "Samsun'dan gelen yardımlarla çok mutlu olduk" dedi.

SEFERBERLİK BAŞLATILMIŞTI

6 Şubat'ta meydana gelen ve 'yüzyılın felaketi' olarak tanımlanan depremlerin ardından tüm Türkiye'de yardım seferberliği başlatıldı. Samsun'da da yaşanan afetin ilk gününden itibaren Samsun Valiliği, kamu kurumları, belediyeler, STK'lar, iş insanları ve gönüllüler harekete geçerek bölgeye, binlerce TIR insanı yardım malzemeleri, iş makineleri, konteyner evler, çadırlar, personel ve gönderildi. Elbistan'a koordinatör vali olarak görevlendirilen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'yla birlikte kamu müdürleri de bölgeye giderek çalışmaların sağlıklı yürümesine katkı verdi. 


YARDIMLAR ÇOK FAZLAYDI

Tüm bu gelişmelerin ardından adının açıklanmasını istemeyen bir depremzede ise yaşadıkları zorluklara rağmen Samsunlulara teşekkür etmek için SMG İhbar Hattı'nı arayarak duygularını paylaştı. Samsunluların varlığını yanlarında hissettiklerini belirten  afetzede, "Bütün ihtiyaçlarımız Samsun'dan geldi. Tüm Türkiye'den geldi ama Samsun'dan gelen yardımlar çok fazlaydı. Kamyon kamyon kıyafet, gıda, iş makineleri gönderdiniz. Hep yanımızda oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Allah sizlere böyle bir afet yaşatmasın" dedi.
 
Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.