Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki heyet, Van Gölü’ne kıyısı olan köylerde yapılması planlanan 8 iskelenin yerinin belirlenmesi için keşif gezisi yaptı.
Tekneyle Van Gölü’ne açılan Kaymakam Erkan başkanlığındaki heyet, Van Gölü’ne kıyısı bulunan köylerin sahillerini tek tek inceleyerek yapılacak olan 8 iskele için yer belirledi. Yapılan keşif gezisi sonucunda ise ilçenin Hanelmalı, Tokaçlı, Paşaelmalı, İncekaya, Yelkenli, Sarıkum, Kıyıdüzü ve Koyluca köylerine iskele kurulacağı belirtildi.
Yapılan keşif geziyle iskele kurulması planlanan yerlerin belirlendiğini söyleyen Kaymakam Murat Erkan, iskelelerin yapılması için İlçe Özel İdaresi tarafından proje hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulacağını söyledi. Projenin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından iskelelerin yapımına başlanacağını kaydeden Kaymakam Erkan, yapılacak olan iskelelerle hem gölün hem de göle kıyısı bulunan köylerin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti. İskelelerin kurulmasıyla birlikte Van Gölü’nde de gözle görülür bir canlılık kazandırılmış olacağını ifade eden Kaymakam Murat Erkan, “Proje kapsamında ilçemizdeki toplam 8 köyümüze küçük tip iskele kazandırılmış olacağız. Bu sayede göle kıyısı bulunan köylerimizdeki turizm canlandırılmış olacak. Bunun yanında yapılacak olan küçük tip iskeleler sayesinde hem Van Gölü’ne kıyısı bulunan köylerimize denizyolu hem de karayolunu ile ulaşım imkanı olacak. Bu da hem yaz aylarında hem de köy yollarının kapanabilme ihtimalinin olduğu çetin kış aylarında köylere göl üzerinden de ulaşılabilme imkanı sağlayacaktır. Bununla ilgili projemiz İlçe Özel İdaremiz tarafından hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza sunulacaktır. Projenin onaylanmasıyla birlikte de çalışmalara başlanacak” diye konuştu.
Heyet, ayrıca keşif gezisi kapsamında İncekaya köyüne de giderek hem köyde bulunan Hüseyin Dede Türbesi’ni ziyaret etti hem de köyde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Düzenlenen keşif gezisine İlçe Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Özel İdare Müdürü Cevat Maltaş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Refik Aydın katıldı.