Tokat Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müdürü Oğuz Keleş, OSB’de doğalgaz sorunun aşıldığını, bu yıl içerisinde çalışmalara başlanacağını kaydetti.
Tokat OSB Müdürlüğü’nde Müdür Keleş, Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel ile birlikte basın mensuplarına görev süresince geçen bir yılı değerlendirdi. OSB’de yaşanan doğalgaz sorunu ve İŞGEM Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Keleş, “Tokat’ta şöyle bir algı vardı: ‘Tokat’a doğalgaz geldi, OSB’ye gelmez’ Bunu kullanan bazı odakları oldu. Göreve geldiğimiz andan itibaren hem yönetim kurulumuz, hem yönetim kurulu başkanımız vali bey gerekli ilgi ve alakayı gösterdi. Aşamadığımız bazı problemler vardı. Yaklaşık 3 milyon TL bir meblağı bizim ödememiz sıkıntı oluşturur diye düşünmüştük. Bununla ilgili dağıtım firması fiyat konusunda yardımcı olmayacağını söyledi Biz de bu rakamı sanayicimize yansıtmak istemedik. Sonuçta 110 işletmemiz var. Bunu işletmelerimize yansıtarak zor duruma sokmak istemedik. Elimizi taşın altına koyduk, bu ödeneği kendimiz bir şekilde kredi kullanarak karşılamak durumundayız. Doğalgazda gelinen nokta projeleri AKSA’ya onaylatıldı, yaklaşık maliyeti ve keşfi onaylandı. Eğer bir sıkıntı çıkmaz ise Çarşamba günü AKSA TAMDAŞ ile sözleşme yapacağız. Hedefimiz 5 ay içerisinde doğalgazı getireceğiz. 2015 yılında doğalgaz çalışmamız tamamlayıp önümüzdeki yıl bu hizmeti sunacağız” dedi.
Müdür Keleş, OSB’de Mayıs ayı itibari ile 2 bin 400 kişinin çalıştığını belirterek, “OSB’de bahsedildiği gibi işçi sayısında azalma ve fabrikalarımızda kapatılma olmadı. Kimse zannetmesin ki Tokat OSB sürekli can çekişiyor, değer kaybediyor ve sürekli birileri buradan gidiyor. Hedefimiz çalışan işçi sayısının bu yıl sonu itibariyle en az 3 bin olması” diye konuştu.
İŞGEM’in tamamen devlet politikasında olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOSGEP’in yapmış olduğu olduğunu AB projesi olduğunu ileri süren Keleş, açıklamasına şöyle devam etti: “Yani bir STK, Odanın bir TL’si yoktur. 2011 yılında 70 dönümlük yeri hizmet destek alanı diye bedel almadan tahsis ettik. Şuan orayı bir yatırımcıya tahsis etsek 1 milyon TL idi. İŞGEM bir devlet, KOSGEP projesidir kimsenin bunu kendi üzerine mal etmesini istemiyoruz. Burada eğer ki sahiplenecek birisi varsa bu tamamen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’dır. O bakanlığında biz birer kurumuyuz. Bunun özellikle belirtmek istiyorum.”
Keleş ayrıca, OSB’nin güvenliği için MOBESE kameraları ile donatılacağını, nizamiye kapısı konularak güvenlik personeli alınacağını sözlerine ekledi.