İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, düğünde alkollü oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan kavgada Hüseyin Öncel'in (37) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yakalanan Yusuf Ö., Mert A., Kadir K. ve Resul K., tutuklandı.
Olay, Altındağ semtinde, Zafer Mahallesi 4495 Sokak'ta geçen cumartesi akşamı meydana geldi. Gittikleri bir düğün salonu dışında alkol aldıkları öne sürülen iki arkadaş grubu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin Öncel vücuduna isabet eden bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından, Öncel ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Öncel, kurtarılamadı.
İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen Yusuf Ö., Mert A., Kadir K. ve Resul K.'yı yakaladı. İşlemlerin tamamlansasının ardında adliyeye sevk edilen dört kişi, ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Nöbetci sulh ceza hakimliğine ifade veren zanlılardan Resul K.'nın, "Kadir ile birlikte otururken Mert yanımıza gelip, 'Yusuf'un annesini dövüyorlar' dedi. Biz de olayın olduğu yere gittik. Burada beş kişi bana saldırdı. Yüzümü tırmalayıp, yere düşürdüler ve tekmelediler. Ben bir ara, beni tekmeleyenlerden birini, bıçakla baldır kısmına doğru vurup yaraladım. Onun dışında kimseyi bıçaklamış değilim. Kavga yerinde Yusuf'un elinde bıçak vardı, etrafa sallıyordu. Ben ölen kişiyi tanımıyorum. Benim bıçakla baldırına vurduğum, sonra oradan gitmişti. Biz ayrıldıktan sonra bir kez daha kavga çıkmış. Öleni kim bıçakladı bilmiyorum" dediği öğrenildi.
Yusuf Ö.'nün ise ifadesinde, "Arkadaşım Mert, A.Ç., ile tartışıp kavga etti. Araya girenler kavgayı ayırdı. Beni arabanın içine koyup kilitlediler. Bir ara annemin sesini duydum. Ön kapıdan aşağıya indim. Anneme sarıldım, diğer arkadaşlarım bizi koruyordu. Babam beni oradan alıp uzaklaştırdı. Benimle birlikte olan arkadaşlarımın bu kişilerle kavga edip etmediklerini görmedim. Emniyete telefon edip ihbarda bulundum. Ben kimseye 'emaneti getirin' demedim. Yaralama olayını görmedim ve katılmadım" dediği belirtildi. Mert A. da aynı yönde ifade verip, suçlamayı kabul etmedi. Her iki sanığın avukatı Seyit Ahmet Akyüz, “Olay aşırı alkollü bir ortamda olmuştur. Verilen ifadeler bizce sağlıklı değildir. Olay nedeniyle müvekkilim aleyhine ifade veren A.Ö. asıl bu olaya sebep olan kimsedir. İfadesine bu yüzden itibar edilmemesi gerekir. Öncelikle her iki müvekilimin tutuksuz yargılanmaları, aksi taktirde adli tedbir hükümlerinin uygulanmasına karar verilmesin talep ediyorum" dedi.
Zanlılardan Kadir K.'nın da üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtip, "Benim elimde bıçak yoktu. Kimseyi bıçaklamış değilim. Suçsuzum" dediği öğrenildi. Zanlılaran avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürüp, tutuksuz yargılanmalarını istedi.
İfadelerin alınmasının ardından İzmir 5'inci Sulh Ceza Hakimi Müslüm Güneş, tutuksuz yargılanma ve adli kontrol şartlarının uygulanması taleplerini reddedip, dört zanlının da tutuklanmasına karar verdi.

FOTOĞRAF