Brezilya’nın güneydoğusundaki Espirito Santo eyaleti  sakinleri, üç gündür grev yapan polisleri protesto ediyor.  Eyalete bağlı Vitoria kentindeki karakolun önünde toplanan  göstericiler, polisin bir an önce göreve dönmesini istiyor.

Göstericiler, karakolun önündeki yolu trafiğe kapattı. Çöp kutularını  ateşe veren göstericilere kente takviye olarak gönderilen askeri birlikler  müdahale etti. Güvenlik güçleri, göstericilerle polis yakınları arasında çıkan  arbedeyi sona erdirmek için göz yaşartıcı gaz kullandı.

POLİS DEĞİL AİLELERİ GREVDE

Espirito Santos eyaletinde polis yakınları,  polislerin karakollardan dışarı çıkmasına izin vermiyor. Polis yakınları,  polislerin maaşlarının tekrar düzenlenmesini, yemek, gece mesaisi ve risk  tazminatlarının ödenmesini talep ediyor. Aslında fiilen polislerin grevde olması mümkün değil. Çünkü Brezilya yasalarına göre polislerin greve gitme veya iş durdurma  hakları bulunmuyor. Bu tür eylemlere katılan polisler, iki yıl hapis cezasına  çarptırılıyor. Polisler, bu nedenle aileleri vasıtasıyla greve gidiyor.

ORDU BİRLİKLERİ DEVRİYE GEZİYOR

Devlet Başkanı Michel Temer’in emriyle eyalette güvenliğin sağlanması için ordu birlikleri şehir merkezlerinde devriyeye başladı. Eyalete bin kadar takviye asker gönderildi.

BİR EYALETTE 3 GÜNDE 75 CİNAYET 200 SOYGUN

Eyalet yetkilileri, sadece Vitoria kentinde cumartesi gününden bu yana  75 cinayet ve 200 araç soygunu yaşandığını açıkladı.

Vitoria'da okullar tatil  edildi, sağlık kurumları, iş yerleri, banka şubeleri ve alışveriş merkezleri  kapalı kaldı. Halk mecbur kalmadıkça evinden dışarı adım bile atmak istemiyor.  

SOKAKLAR CESET DOLU

Çetelerin, mafyaların çatışmaları sonucu sokaklar kan gölüne döndü. Her yerde kanlar içinde yatan bir ceset görmek mümkün...

Bir Brezilyalı “Bugün evimden ayrılmayı dahi düşünmedim. Burada olanlar tamamen çılgınlık. Kalabalık alanlarda dahi elinde silahlarla birbirini kovalayan insanlar, onlarca insan alışveriş merkezlerindeki her şeyi çalıyor,  cesetler bile sokaklarda ” diyor.

Kaynak:Milliyet