Ercan ATA/ANKARA, () - TÜRK Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, Avrupa kupalarında ilk hedeflerinin Final-Four olduğunu söyledi.

Ankara Rixos Otel'de Türk Telekom ile Huawei arasında gerçekleştirilen imza töreninin ardından yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulunan Sunter, "Türk Telekom'un hedefleri yüksek olan bir kulüp, bugüne kadar hep de öyle oldu. Ankara'yı yıllarca çok iyi bir şekilde temsil ettik" dedi. Sunter, Başkent temsilcisinin son yıllarda duraklama döneminde olsa da geçen yıl tekrar Play-off'a girerek gücünü gösterdiğini belirterek, "Bizim hedeflerimiz hep yüksek. Şu anda Türkiye ligi zor bir lig, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Ligde ilk hedefimiz Play-off'a girmek, ondan sonra da burada ilerlemek. Avrupa kupalarında da ilk hedefimiz Final-Four, ondan sonra zirveye çıkabilmek. Bütün kupalarda yüksekleri hedefliyoruz. İyi bir takım kurduk ama yeni oyuncular var. Ufak tefek sakatlıklarımız oldu ama sezon ilerledikçe biz iyi basketbol oynayıp gücümüzü göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom'u "basketbolun lokomotifi" olarak nitelendiren Ercüment Sunter, "İki Cumhurbaşkanlığı Kupası var, lig şampiyonluğu var, Play-off finali ve Türkiye Kupası var. Bunlar hep geçmişte olan şeyler. Biz bu başarıları geri getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"TRANSFERİ TAMAMLADIK"

Sunter, Türk Telekom'un Huawei ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasını değerlendirerek, şunları söyledi:

"Takımımız kuruldu ama önümüzdeki sezonlarda daha büyük hedeflere koşayacağımıza inanıyoruz. Şuanda transferimiz tamamlandı, bir sakat oyuncumuz var. Valters'in yerine geçici olarak bir oyuncu getirdik, daha genç bir oyuncu. Milutin Djukanovic, Valters'in şu andaki yerini doldurmaya çalışacak ama onun yerini doldurabilecek bir oyuncu değil çünkü biz halen Valters'in iki ay sonra aramıza katılacağını düşünüyoruz. Eğer bu iki aylık sürede Valters'in durumuna bakarak bir olumsuzluk görürsek o zaman daha farklı bir şey yapabiliriz."

ANKARALI BASKETBOLSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

Ankaralı basketbol severlere yeni sezon öncesi destek çağrısında bulunan Sunter, "Destek çok önemli. Bizim Ankara'da geçen sene Play-off serisini hatırlarsak Anadolu Efes maçında gördüğümüz destek bize maçı kazandırdı. Dün bakıyorsunuz Barcelona'nın koçu, 'Karşıyaka'nın seyircisine kaybettik' diyor, Ankara seyircisi de etkili bir seyirci, onları salona bekliyoruz. Bu yıl hem Avrupa kupaları hem Türkiye Ligi'nde seyir zevki yüksek maçlar oynayarak, Ankara'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağız Beşiktaş maçında Ankaralı basketbol severleri salona davet ediyoruz" diye konuştu.

ERMAL KURTOĞLU: "TEMBELSEN TEMBELSİNDİR"

Türk Telekom Takım Kaptanı Ermal Kurtoğlu da yeni sezon öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Altyapılardan gelen yetenekli oyuncuların önü kesiliyor mu?" sorusunu yanıtlayan Kurtoğlu, "Kesinlikle kesiliyor. Ben yabancı kuralının Türk oyuncularını hırslandırdığına inanmıyorum. Hırslı oyuncu zaten pasaporta bakmaksızın hırslı olur. Tembel oyuncu da aynı şekilde, tembelsen tembelsindir. İstediğiniz kadar yabancı oyuncu getirin, tembel oyuncu hiçbir zaman çalışkan olmaz" dedi.

"Türkiye'de bir anlık başarı beklendiği için üst yönetimlerden hocalara çok baskı var ve bu hocalar genç oyuncuları oynatamıyorlar" diye konuşan Kurtoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü genç oyuncu oynatmak onun hatalarına maruz kalmaz demek. Genç oyuncunun sahada gösterdiği performans inişli çıkışlı olur fakat bu sırada takım başarılı olamaz. Hatırlarsanız iki yıl önce Anadolu Efes çok kötü bir sezon geçirdi fakat Cedi Osman gibi çok önemli bir oyuncu kazandı. Bu çok güzel bir örnek. Üst yönetimden başarı baskısı gelmediği için o sene Cedi Osman 30 dakika ortalamayla oynadı. Çok maç kaybettiler fakat sezon sonunda hazır halde bulunan bir oyuncu buldular."

"TÜRK OYUNCULAR KORUNSUN, YABANCILAR OYNASIN' ANLAYIŞINA KARŞIYIM"

Ermal Kurtoğlu, "Türk oyuncular korunsun, yabancılar oynasın" anlayışına karşı olduğunu vurgulayarak, "Alakası yok, sahada hak edenin oynaması lazım. Aynı zaman gençleri yetiştireceksek, onların hatalarına biraz göz yummamız gerekiyor. Hem genç yetiştirip hem başarılı olamazsınız. En güzel formül bence başarıya giden bir takımı o şekilde kurmak ve o takımın yetenekli gençlerine daha düşük seviyede olan takımlarda pişmeleri için fırsat tanımak" dedi.

"ESAS KAYBEDEN MİLLİ TAKIM OLUYOR"

A Milli Basketbol Takımı ile ilgili konuşan deneyimli oyuncu, şunları söyledi:

"Ben hiçbir şeyin hayal olmadığına inanıyorum, olimpiyat da hayal değil. Doğru ve akıllı bir çalışmayla her şey başarılabilir. Türk milli takımı gerçekten çok yetenekli oyunculara sahip ve şuanda bir jenerasyon değişimine uğruyor. Alttan gelen gerçekten potansiyeli çok üst seviyede oynayabilen oyuncuları kazanmak istiyorsak bu gençlerin önünü açmamız lazım. Türkiye Ligi İspanya ile beraber gerek finans gerek oyuncu kalitesi gerekse yetenekli oyuncu sayısı açısından Avrupa'nın en güçlü ligi. Gençleri oynatmayarak kazanamazsınız. Burada kaybeden esas Milli Takım oluyor. O yüzden Mili Takım yetkilileri ile kulüp yetkililerinin bir araya gelerek buna bir çözüm üretmeleri gerekiyor."