İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüzme Engelliler Takımı, Yunanistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası elemelerine Marmaris’te hazırlanıyor.
Şampiyon engelli yüzücüler, 14-23 Mart tarihleri arasında Aquamasters ve Marmaris Engelliler Derneği’nin (MENDER) konuğu olarak olimpiyatlar öncesi kamplarını Marmaris’te gerçekleştiriyor. Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi’nde antrenmanlarına başlayan sporcuların oldukça hırslı oldukları gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüzme Engelliler Başantrenörü ve Milli Takım Antrenörü Duran Aslan, şampiyonlar ve antrenmanlar hakkında bilgi verdi. Aslan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüzme takımında 3 bin engelli sporcu bulunuyor. Bu sporcularımızdan 200 tanesi lisanlı, 20 sporcumuz da milli takımda. Hazırlık kampına katılan sporcular, 27 Mart’ta Yunanistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası elemelerine katılacak. 5 sporcumuz şu anda dünya barajını geçti. Temmuz ayında yapılacak dünya şampiyonasında ilk kez engelliler kategorisinde madalya almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Engelliler yüzme yarışlarında Dünya 4.’sü ve Avrupa Şampiyonu olan Beytullah Eroğlu ise, “Madalyalarla ülkemize geri döneceğiz” dedi.
Eroğlu ayrıca, engelli bireylerin hayattan kopmaması gerektiğini belirterek, onlara tavsiyelerde de bulundu.