GAZİANTEP (İHA) – ‘KGF Mikro KOBİ’leri Bankalar ile Buluşturuyor’ bölge seminerlerinin dördüncüsü Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, KOBİ’lerin, KGF temsilcilerinin ve bankaların katılımı ile Gaziantep`de gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “2008 krizinde de fonun doğru bir karar olduğunu piyasa da daha etkili olacağını düşünmüştüm ve öylede oldu. 2008 krizinden sonra bir çok krediye kefalet verildi. Birçok firmamız yeniden hayata döndü. Biz Mayıs ayında göreve geldiğimizde Gaziantep şube müdürü Ertuğrul beyi ziyaret ederek KGF'yi Gaziantep'te biraz daha büyütmek istiyoruz. Öncelikle bir proje vardı. Biz bu kapsamda sektör üyelerini çağırdık. Onlara bir sunum yaptık. Sonrasında müracaatlar başladı. Aslında biraz katılımcılık gerekiyor. Kredi Garanti Fonu herkesin bildiği gibi üçte biri TOBB tarafından finanse ediliyor. Diğer üçte biri kamu, diğer üçte biri bankalar tarafından özellikle bankaların tabi hisseli tapularda imarsız tapularda, ortaklıkta hatta ikinci ve üçüncü derecede bankalar biraz daha zorluk çıkarıyor. Biz Kredi Garanti Fonuyla bunu aşmaya çalıştık. Aştık ama çok fazla talep yok. Bankacıların biraz daha KGF'yi anlatması gerekiyor. Herkesin kredi garanti fonu ihtiyacı olabilir. En çok kredi kullanan teminat kullanan bölge Şanlıurfa’ymış. Bu kadar Gaziantep'te kredi varken bu kadar büyürken piyasa Gaziantep'in az kullanması bence üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

Eyüp Bartık’ın konuşmasının ardından seminerin ilk bölümünde söz alan Frankfurt School Kıdemli Bankacılık Danışmanı Ülkü Dağdelen, değişen bankacılık ve değişen kredi yaklaşımları, müşteri odaklı bankacılık, bankaların kredi süreçleri ve bankalarla aynı dili konuşmak gibi konu başlıklarında katılımcı KOBİ’leri bilgilendirdi.

Seminerin ikinci bölümünde Akbank`ı temsilen Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Beyhan Demir, Denizbank`ı temsilen Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman, Finansbank`ı temsilen Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Metin Çanak, Garanti Bankası`ı temsilen Bölge Krediler Yönetmeni Yunus Günöz, İş Bankası`ı temsilen Gaziantep Satış Müdürü Ahmet Gençoğlu ve Şekerbank`ı temsilen Güneydoğu Anadolu Bölge Satış yönetmeni Yalın Yarkaya bankaları adına KOBİ bankacılığı faaliyetleri ve ürünleri hakkında konuşma yaptı. Bankaların konuşmalarının akabinde Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz KGF`nin KOBİ`lere sağladığı destekleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Seminer sonunda seminere katılan işletme sahiplerine Frankfurt School katılım sertifikası verildi.