Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Karakuyu Mahallesi’nde 15 Kasım’da meydana gelen olayda, beyin kanaması nedeniyle 8 yıldır yatalak olarak yaşayan Selami Çilingir, düğünden dönen eşi 55 yaşındaki Nadiye Çilingir tarafından hareketsiz bulundu. Eve yakın yerde oturan ve Çilingir çiftinin hem damadı, hem akrabası olan İsmail Çilingir, çığlıklar üzerine eve gelip olaya müdahale eden sağlık ekiplerine yardımcı oldu. Sağlık ekipleri başı keserle parçalanan Çilingir’in öldüğünü belirlendi.

Olayın ardından Cinayet Büro dedektifleri, yaptıkları incelemede kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını, eve anahtarla giriş yapıldığını ve kasadaki para ve altınların alınmadığını belirledi. Ekipler, maddi durumu iyi olan Çilingir’in miras yüzünden öldürülebileceği ihtimali üzerinde durarak mirasçıları şüpheli olarak değerlendirmeye aldı. Ancak tüm aramalara karşın olayda kullanılan keser bulunamadı. Öldürülen Selami Çilingir’in küçük kızı 30 yaşındaki Özlem Çilingir’in eşi İsmail Çilingir’in de bilgisine başvuruldu. Polis, olay gecesi nerede olduğu konusunda tutarsız bilgiler veren İsmail Çilingir’i gözaltına alındı. İlk gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılarak takibe alınan Çilingir, şüpheli tavırlarını sürdürünce bir kez daha gözaltına alındı.

"EVE GİRİP BAŞINA KESERLE VURDUM"
Çapraz sorguya alınan İsmail Çilingir suçunu itiraf edip, cinayeti miras için işlediğini söyledi. Aynı zamanda akrabası olan kayınpederi ile halası olan kayınvalidesinin çocukları arasında ayrım yaptığını ileri süren İsmail Çilingir, cinayeti şöyle anlattı: "Kayınpederimin bakımına hastaneye getirip götürülmesinde hep ben yardımcı oldum. Halam olan kayınvalidemden maddi yardım istedim beni tersledi. Ben onlara hep iyilik yaparken, kayınpederim bundan 4-5 ay önce minibüs hatlarını oğlunun üzerine yaptı. Olay günü kahvede otururken ailenin bir yakınımızın düğününe gittiğini gördüm. Gittiklerinden emin olunca motosikletle birlikte kayınpederimin evine gittim. Keser alıp eldiven giydim, başıma kar maskesi taktım. Ayakkabı içerisinde bulunan anahtarla kapıyı açtım. Kayınpederim uyuyordu. Keserle başına vurdum. Keseri, eldiveni ve kar maskesini fosseptik çukuruna attım. Sonra eve gelip banyo yaptım, ardından çocuklarımla birlikte televizyonda film izledim.

"CENAZESİNİ KENDİ ELLERİMLE TOPRAĞA VERDİM"
Öldüğü haberi gelince eve gidip yardımcı oldum. Sabaha kadar evin orada bekledik. Adli Tıp’a cenazeyi götürdük. Daha sonra cenazeyi alıp mahalle mezarlığına gömdük. Kendi ellerimle defnettim kayınpederimi. Daha sonrada tekrar taziye evine gelerek 3 gün boyuna yas tuttum. Kimse benden şüphelenmedi. Çok pişmanım." Evin önündeki fosseptik çukur vidanjörle temizlenip, katil zanlısının attığı keser, kar maskesi ve eldivenlere ulaşıldı. Zanlı damat da sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.