Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Dış Politika Sektör Yöneticisi Laura Liguori, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinde siyasi istek ve iradenin çok önemli olduğunu söyledi.

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) AB Bilgi Merkezi, bir alışveriş merkezi önünde kurduğu 3 stant ve 1 sahne ile vatandaşları Avrupa Birliği konusunda bilgilendirici broşür, kitap ve tişört dağıttı.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme yolunda bir miktar daha yol gitmesi gerektiğini belirten Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Dış Politika Sektör Yöneticisi Laura Liguori, “Türkiye önemli ülkelerden birisi. Hızlı yükselen ülkelerden birisi. Son ayları saymazsak geçtiğimiz 10 yılda ekonomik olarak ciddi bir ilerleme görüyoruz. Avrupa Birliği için Türkiye stratejik bir ortak. Türkiye öncelikli olarak jeopolitik anlamda çok önemli bir ülke. Bunun dışında en önemli ticari ortaklarımızdan birisi. İthalat olarak da ihracat olarak da nerdeyse Avrupa’nın ilk ulaştığı ülke Türkiye. Aynı zamanda da ekonomik çıkarlarımızın da ortak olduğu bir ülke. Türkiye hem ekonomik hem de siyasi olarak bizim için çok önemli bir ülke konumunda. Avrupa Birliği’ne üyelik anlamında gösterilen çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette gidilecek bir miktar daha yol var. Yapılacak birkaç şey daha var. Kat edilmesi gereken etaplar var. Bunların dışında siyasi istek ve irade de çok önemli. Eğer o irade ve bu çabalar olursa biz bu ilerlemeyi memnuniyetle karşılayacağız” diye konuştu.

Avrupa Günü’nün önemi hakkında konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “9 Mayıs Avrupa Günü, Avrupa Birliği’nin kurulmasına karar verildiği gün. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olarak akşama kadar stant etkinliklerimiz olacak. Çocuklar ve yetişkinler için çeşitli sürprizlerimiz olacak. Akşam da konser ile son bulacak” şeklinde konuştu.