Levent YENİGÜN/ KEMER,(Antalya),() - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Dünya Dart Şampiyonası, bugün oynanan finallerle sona erdi. 
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Dart Şampiyonası 36 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla yapıldı. Şampiyonanın son gününde, genç kızlar, genç erkekler, tek kadınlar, tek kadınlar, kadınlar takım ve erkekler takım kategorilerinde final müsabakaları yapıldı. Şampiyonada gençler tüm kategorilerde Hollanda birincilik kupasını kaldırırken, tüm dallarda erkekler ve kadınlar şampiyonu ise İngiltere oldu. 
TBBDF Başkan Vekili Mutlu Türkmen, yaptığı açıklamada, 36 ülkeden sporcuların katılığı şampiyonayı tamamladıklarını, çok renkli ve çekişmeli müsabakaların yaşandığını söyledi. Kuzey Avrupa ülkelerinin şampiyonaya damga vurduğunu ifade eden Türkmen, gençlere büyük yatırım yapan Hollanda ve İngiltere'nin çok önemli başarılar kazandığını kaydetti. Türkmen, şampiyonada ilk defa madalya kazanan ülkelerin de olduğunu aktararak şöyle konuştu: "Özellikle gençler kategorisinde Güney Afrika, Avusturya, Rusya ve İran ilk defa madalya kazandı. Türkiye daha önce Avrupa şampiyonalarında derece elde etmişti, ancak bu şampiyonada kürsüye çıkamadık. Gençler kategorisinde zorlu maçları kazanan sporcularımız maalesef kolay rakiplere kaybetti. Türk milli takımı olarak derece elde edemedik. Karşımızda dartı ulusal spor ilan eden ülkeler var. Gençler kategorisine başlattığımız çıkışı, büyükler kategorisine de taşımayı amaçlıyoruz. 2017'de Japonya'da yapılacak dünya dart şampiyonasında madalya almayı hedefliyoruz."
TOPLAM PUANLA DÜNYA SIRALAMASI
Şampiyonada alınan sonuçlar şöyle:
Gençlerde tüm kategorilerde 216 puanla Hollanda birinci oldu.
Bayanlar tüm kategorilerinde 188 puan toplayan İngiltere birinci oldu.
Erkekler tüm kategorilerinde 100 puan toplayan İngiltere birinci oldu.
GENÇ KIZLAR 
1. Güney Afrika - Tayla Carolissem 
2. Almanya - Cristina Schuler 
3. İran - Deniz Hashtbaran
4. Rusya - Veronica Koroleva 
GENÇ ERKEKLER 
1. Hollanda - Maikel Verberk 
2. Avusturya - Rusty-Jake Rodriguez
3. İsveç - Hampus Norrström
4. İngiltere - Chris Gower
TEK BAYANLAR 
1. İngiltere - Lisa Ashton
2. İngiltere - Deta Hedman
3. Kuzey İrlanda - Grace Crane
4. Galler - Julie Gore 
TEK ERKEKLER
1. Galler- Jim Williams 
2. İskoçya-Rosse Montgomery 
3. Litvanya- Darius Labanauskas 
BAYANLAR TAKIM 
1. İngiltere
2. Almanya
3. İsveç 
3. İrlanda 
ERKEKLER TAKIM 
1. İngiltere
2. İrlanda cumhuriyeti 
3. Kuzey İrlanda 
4. Finlandiya

FOTOĞRAFLI