Aydın Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli tarafından hazırlanan ’Yaşlılara Hürmet ve Vefa’ projesi için Valilik, Aymelek Derneği ve Öğrenci Meclisi arasında protokol imzalandı.
Valilik makamındaki protokol törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aymelek Derneği Başkanı Yurdakul Altınbaş ve Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli katıldı.
Traflar protokolü imza altına almasının aradından Vali Erol Ayyıldız, gelecek kuşakların yardımlaşma ve dayanışma konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini dikkat çekti. Protokolün temel amacının yaşlı ve mağdur insanlara karşı bir farkındalık oluşturmak, yaşlı bireylerin toplumdan ayrışmasını değil toplumla iç içe yaşamasını sağlamak olarak açıklayan Vali Ayyıldız, "Yarının yaşlıları olan gençlerimiz toplumdaki bütün yardıma muhtaç yaşlılara sahip çıkmalıdır. Bir yaşlı bireyle sohbet etmenin bile bazen çok kitap okumaya eşdeğer olabildiğini de unutmamalıyız. Bu sebepten dolayı imzaladığımız protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, yeni yetişen nesillere vefa duygusunu aşılamak için çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini dikkat çekerek, "Gençlerimiz zaman zaman Aymek Derneği bünyesindeki yaşlılara ve mahallelerindeki yaşlılara ziyaretler gerçekleştirip onların gönüllerini alacaklar. Öğrencilerimiz yaşlılarımızın ellerini öpüp onlar ile sohbet edip bu hayatta yalnız olmadıklarını, toplum için birer değer olduklarını hissettirecekler. En önemlisi de gençlerimiz yaşlılarımızın hayır dualarını alacaklar" şeklinde konuştu.
Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli, geleceğin yaşlıları olarak bugünden kendi yaşlılıklarında nasıl bir hayat beklediğini düşünüp ona göre hareket ettiklerini belirterek, proeyide buradan yola çıkarak yaptıklarını söyledi. ilk etapta proje kapsamında öğrenciler arasında toplanan paralar ile 10 adet tekerlekli sandalye alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını önümüzdeki günlerde de yaşlıları ziyaret edip hayır dualarını almaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.