Kuruluşundan bu yana 14 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Efeler Belediyesi birçok konuda öncü olmaya devam ediyor.
Efeler Belediye gazetesinde yer alan haberlerdeki QR Code (kare kod) sayesinde, vatandaşlar artık haber videolarına kolaylıkla ulaşabilecek. Efeler Belediyesi’nin 8. sayısında yer alan QR Code uygulaması vatandaşlar tarafından da beğenildi.
"YAZILI VE DİJİTAL ORTAMI BİRLEŞTİRDİK"
Gazetenin son sayısında QR Code uygulaması ile yazılı ve dijital ortamı birleştirdiklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Günümüzde artık vatandaşlarımız haberlerde sadece fotoğraf ve yazı görmek yerine video görüntüleri de izlemek istiyorlar. Etkinliklerin videoları daha çok dikkat çekiyor ve internet ortamında tıklanıyor. Bu yüzden biz de gazetemizde yazılı ve dijital ortamı birleştirdik. Belediyemizin aylık olarak çıkardığı gazetemizde haberlerin yanında bulunan QR Code uygulaması sayesinde vatandaşlarımız cep telefonlarına kodları okutarak haberlerin video görüntülerine daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler" dedi.
VATANDAŞLAR BEĞENDİ
Efeler Belediyesi’nin bu hizmetinin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Belediyemizin gazetesindeki QR Code uygulaması sayesinde haberlerin videolarını kolay bir şekilde izleyebiliyoruz. Bazen yazarak anlatamadıklarınızı video görüntülerindeki ses tonunuz, bakışınız veya mimiklerinizle anlatabilirsiniz. Belediyemize bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.