Mersinli dünya üçüncüsü keman sanatçısı 8 yaşındaki Laçin Akyol, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek mini bir konser verdi.
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi 8 yaşındaki Laçin Akyol ve ailesini makamında ağırlayan Vali Özdemir Çakacak, Belçika’nın Namur kentinde düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda kendi kategorisinde 23 yarışmacıyı geride bırakarak dünya üçüncüsü olan ve adını umut vaat eden kemancılar listesine yazdıran minik kemancıyı, elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.
Laçin’in bu yaşında imza attığı başarı ile Mersin’in ve ülkemizin gurur kaynağı olduğunu dile getiren Çakacak, “Toplumumuzda ’acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça artar’ diye bir söz vardır. Bizler de Laçin’in bu başarısını takdir etmek, mutluluğuna ortak olmak için kendisi ile buluşalım tanışalım istedik” dedi.
Kendileri de Devlet Konservatuvarı sanatçısı olan anne Övül ve baba Mahmut Akyol’u da tebrik eden Çakacak, Laçin’in ilerde büyük bir sanatçı olacağına inandığını ve onun yaptıklarıyla gururlanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Aydınlıkevler İlkokulu öğrencisi Laçin’den eğitimi ile ilgili bilgiler alan ve minik sanatçıyla yakından ilgilenen Çakacak, dünyanın en iyi keman sanatçılarından biri olma yolunda minik Laçin’in daima yanlarında olacaklarını belirtti.
Ziyaret sırasında dünya 3.’sü Laçin Akyol, Vali Özdemir Çakacak’a mini konser de verdi. Ziyaret, keman dinletisi ile son buldu.