Geçtiğimiz aylarda Samsun gündemine gelen ve taşeron personelin eylem yapmasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken olayda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmet veren taşeron sağlık çalışanlarının yüklenici firmadan maaşlarını zamanında alamadıkları ortaya çıkmıştı. Yaşanan olayın basına yansımasının ardından OMÜ TIP Fakültesi Merkez Müdürü ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Recep Sancak konu ile ilgili yorum yapmak istemediğini belirtmiş ve ödemelerin en kısa zamanda yapılacağını ifade etmişti. 

PERSONEL MAAŞLARI 31 ARALIK'TA ÖDENECEK! 

Bu ayda taşeron sağlık çalışanlarına ait maaşların yüklenici firma tarafından 24 gün geciktirilmesinin üzerine konu ile ilgili tekrar görüştüğümüz OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkez Müdürü Prof. Dr.Recep Sancak yaptığı açıklamada, Aradan geçen süre zarfında yüklenici firmaya maaş gecikmeleri nedeniyle yönetim tarafından 4 defa tutanak tutulduğunu ve her defasında yaklaşık 61 Bin TL ceza kesildiğini ifade ederken, yönetim olarak konuya el koyduklarını ve hastane yönetimi olarak personelin iki aylık maaşlarını 31 Aralık tarihine kadar ödeyeceklerini belirtti. 

YENİ ŞARTNAMEDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK! 

Prof. Dr. Sancak ayrıca, söz konusu yüklenici firmanın 3 ayrı bankadan almış olduğu 733 Bin TL’lik teminat mektubunun da gerekli yazışmaların ardından nakde çevrildiğini, bundan sonra yapılacak olan ihale için hazırlanan yeni şartnamede ise böyle bir olayla karşı karşıya kalınmaması ve personelin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alındığını, böyle bir durumun en fazla 3 defa tekrarlanması halinde sözleşmenin feshedileceğini belirtti. 

HABER MERKEZİ