Antalya’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan Hasan Subaşı, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimde bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı.
Hasan Subaşı, Best Western Khan Otal’de gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını açıkladı. Siyasetten, siyasetçiden, yıpranmış partilerden vazgeçmek gibi bir lüksün olmadığını belirten Subaşı, "Ama bu hastalıklı haliyle de siyasetin, sorunları derinleştirmenin ötesinde çözümlere yönelmesi zorlaşmıştır. 2015 seçimlerinde parlamenter sistemi sağlığına kavuşturmak esas olmalıydı, onun için milletvekili ile halk arasında temsil bağını güçlendirmek önemliydi. Ne var ki tam aksi yapılıyor. Çünkü ’Parlamenter sistem iflas etti’ deyip başkanlık sistemi için hiç tereddütsüz parmak kaldıracak vekiller aranıyor. Milletvekili adayı olmak için şimdiden gözler ve kulaklar yukardan gelecek işaretlere kilitlenmiş durumda" dedi.
Siyasetçilerin sorumluluk almaktan kaçınadıklarını belirten Subaşı, "Bir siyasetçi için unutulmamak, her daim hatırlanmak hoş olmakla birlikte yüklediği sorumluluk var. Bugüne kadar yaptığım toplantılardan çıkan sonuç, siyaset yapmam konusunda, sorumluluk almam beklentisi hayli yüksek. Henüz görüşebildiğim sivil toplum liderlerinin ittifakta söylediği söylemleri ’Başkan olarak yaptığınız hizmetleriniz ve sivil topluma katkılarınız unutulmaz ama onları bir yana bırakırsak, sizin demokrat tavrınız ve uzlaşmacı kişiliğiniz tam da bugün için geçerlidir’ sözleridir. Bu sözler benim için önemli ve geri dönülmez bir mesaj olarak algılanmıştır" diye konuştu.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hasan Subaşı, "Ne kadar oy almayı hedefliyorsunuz" sorusuna "60 ila 80 bin arasında oy alacağımı düşünüyorum" karşılığını verdi.