Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi Kaymakamı Bahattin Atçı, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait bir binada eğitim gören Soma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için yeni bina müjdesi verdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan müjdeli haberi aldığını belirten Kaymakam Atçı, ayrıca madenci kenti Soma'da madencilerin eğitim alıp sertifika verileceği bir bölümünde hizmete sokulacağını duyurdu.

Bina sıkıntısı çeken Soma Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'dan müjdeli haber geldi. TEİAŞ'a ait bir binada eğitime devam eden Soma Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesinin arttığı ve yer sıkıntısının yaşandığını vurgulayan Kaymakam Bahattin Atçı, bunun için yaklaşık bir yıl önce proje hazırladıklarını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe nedeniyle projeye onay vermediğini söyleyen Atçı; konunun peşini bırakmadıklarını, Soma'nın özel konumunu anlatıp hayırseverlerin desteğiyle yeri belirlenen okulun yapılacağını ilettiklerini söyledi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kendisini aradığını ve yeni okul binası için müjdele haber verdiğini ifade etti. Gerekli yazışmaların tamamlanmasının ardından okulun Borsa İstanbul'un da desteğiyle yapılacağını açıkladı.

İlçeye fakülte açılması için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kaymakamı Bahattin Atçı, yeni meslek lisesinde binasında mevcut grafik tasarım, elektrik teknikerliği, maden teknikerliği bölümüne ilaveten maden bölümünün de açılacağı söyledi. Yeni açılacak bölümde bölgedeki madenlerde çalışmak isteyenlere eğitim verileceği, sertifika kazanma hakkını elde edenlerin yer altına daha güvenli ineceğini söyledi. İlçede ilerleyen günlerde kömür üretimine başlayacak 'Demir Export' maden firmasıyla protokol imzalandığı, şirketin bölüme açılması planlanan laboratuvar için protokol imzaladığını söyledi.

FOTOĞRAF