Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da 9 yaşındaki 3 kız çocuğu mahallede evlerinin önüne kurdukları tezgahta, kendilerine ait kolye, bileklik, toka gibi takı malzemelerini satıp, biriktirdikleri paraları şehit ailelerine bağışlamaya karar verdi.
Son dönemlerde artan şehit haberlerini televizyonlardan izleyerek etkilenen Ecem Tokat, Feyzan Yılmaz ve Azra Gedik evlerinin önüne açtıkları tezgahta kendilerine ait bileklik, yüzük kolye, toka gibi takı malzemelerini satmaya başladı. Elde edecekleri geliri Şehit Aileleri derneğine bağışlayacak çocukların bu girişimlerine aileleri ve mahalle sakinleri de destek verdi. 
Şehit Şükrü Özyol İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ecem Tokat, Feyzan Yılmaz ve Azra Gedik'in duyarlılığı görenler de çocukların yanlarındaki bağış kutusuna maddi yardımda bulundu. Mahalle sakinleri ve ailelerinin de kampanyaya destek verdiklerini anlatan Ecem Tokat, "Kazandığımız parayı bağış kutusunda biriktiriyoruz. Önümüzdeki günlerde şehit çocuklarına ulaştırılmak üzere şehit aileleri derneğine bağışlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI