Yazar Necati Cumalı, ölümünün 14. yıl dönümünde Urla Belediyesi’nin düzenlediği programla anılacak.
Yazar Necati Cumalı için, ölümünün 14. yıl dönümünde Urla Belediyesi tarafından Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde bir anma töreni gerçekleştirilecek. 12 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleşecek olan anma etkinliğinin ardından, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de bu yıl ikincisi düzenlenen ’Necati Cumalı Edebiyat Ödül Töreni’ gerçekleşecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nün kazananı ise belli oldu. Öykü dalındaki ödülün sahibi "On Üç Sıfır Sıfır" kitabı ile Ercan Y. Yılmaz oldu. 58 kitabın başvurduğu ve 19 kitabın elenerek 39 kitabın incelendiği yarışmanın ödülü ise 10 bin TL olarak belirlendi.
DOKUZ EYLÜL BRASS KONSERİ
Necati Cumalı Edebiyat Ödülü kapsamında, ödül töreninin ardından bir de konser gerçekleşecek. Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak olan konseri, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan "Dokuz Eylül Brass" verecek.
Jean Baily’in yönetimindeki "Dokuz Eylül Brass", izleyenlerine 14 güzel eser seslendirerek, keyifli bir akşam yaşatacak.
ÖĞRENCİLER GÜZEL ŞİİR OKUMAK İÇİN YARIŞACAK
Necati Cumalı’yı anma etkinlikleri kapsamında, 13 Ocak Salı günü ise Urla Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi tarafından, bu yıl 15’incisi gerçekleştirilecek olan geleneksel ilkokullar arası şiir okuma yarışması yapılacak. Yarışma saat 17.00’de Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak.