Türkmen şehitleri ölümlerinin 35’inci yılında Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programla anıldı.
Türkmen şehitleri için ölümlerinin 35’inci yılında Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından anma programı düzenlendi. Fatih’te bulunan dernek binasında gerçekleşen programa Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü Prof. Dr Suphi Saatçi, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Beyatlı, Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) İl Bilal Gökçeyurt ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Program Şehitlere saygı duruşu ile başladı ardından şehitlerin ruhu için Fatiha okundu. Ardından şehitler hakkında bilgiler verildi, Irak Türkmenlerinin sorunları konuşuldu.
“IRAK TÜRKMEN ŞEHİTLERİ ANILDI”
Anma programının amacının sadece 4 lider şehit için değil bütün şehitler için olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Tütüncü, “Bugün Irak Türklüğü yaklaşık 90 yıldır aynı zulmü ve baskıyı çeşitli rejimler, farklı yönetimler tarafından ama aynı baskıya aynı asimilasyon politikasını tabii tutulmaktadır. Bugünde bizim anma toplantısında hem bütün hakkın rahmetine kavuşmuş olan şehitlerimizi yad etmek aynı zamanda günümüzde Irak’ta Türkmeneli’nde yaşanan sıkıntıları ve bölgede yaşanan sıkıntılara yönelik çalışmalarımızı dile getirmek aynı zamanda Telafer Bölgesi’nde oradaki zor şartlardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Telaferli Türkmen aileler için yardım kampanyası başlattık bunu duyurmak” diye konuştu.