Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED’in İstanbul’daki üçüncü, Avrupa yakasındaki ilk koleji olan TED Atakent Koleji’nin 2015-2016 eğitim döneminde kapılarını öğrencilere açacağının müjdesini verdi.
Türk Eğitim Derneği (TED), Avrupa yakasında açacakları ilk kolejleri TED Atakent Koleji’nin tanıtımı için Hilton Bomonti Otel’de bir toplantı düzenledi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu TED’in İstanbul’daki üçüncü Avrupa yakasındaki ilk koleji olan TED Atakent Koleji’yle ilgili bilgi verdi.
Eğitimde bilimsel verilere dayalı program geliştirmek gerektiğini kaydeden Selçuk Pehlivanoğlu, “Türkiye’de eğitim ekonomi ve terörün gölgesinde kalmış. Eğitim seçim kurtarmakla nesil kurtarmak arasındaki farkın algılanamadığı seçim dönemlerine ait yapılan programlarla sınırlı kalmıştır. Eğitimin çıktıları en az 20 yıl almaktadır. Bir de bunun üzerine eklediğimiz iz bırakma sendromları. Yani bakandan bakana YÖK başkanından YÖK başkanına değişen sürekli programlar ülkede eğitimi içinden çıkılmaz hale sokmuştur. Her gün alınan kararlar her gün devrim yapma çabaları olarak fakir fukara ve orta hallinin ekonomik sınıf atlamasının tek yolu olan eğitimde önündeki duvarların büyüklüğünü arttırmaktadır. Bilimsel verilere dayalı ayrıştırmayan bütünleştiren temel sorunlarımızı çözemeyen bir ülke olduğumuzu unutmadan programlar gerçekleştirmemiz gerekir” dedi.
“KONU OLAN NESİLSE GERİSİ TEFERRUATTIR”
“Konu olan nesilse gerisi teferruattır” diyen Pehlivanoğlu, “Eğitimin çıktılarında yüzde 50’si genetik yüzde 30’u öğretmene dayalı yüzde 1-2’si teknolojinin kazanımlarına dayalı bir birey yetiştirme modeli varsa harcadığımız paralar da akıllı tahtalardan önce akıllı öğretmenlere ihtiyacımızın olduğunu bilmemiz gerekir. Akıllı tahtalar yüzde 2’lik bir katkı sağlamaktayken akıllı öğretmen yüzde 30’luk katkı sağlamaktadır. Diploma vermekle ülkeyi kurtaracak meslek sahibi yapmak arasındaki farkı hepimiz bilmek ve algılamak zorundayız. Konu olan nesilse gerisi teferruattır. Hayat görüşünüz, siyasi görüşünüz teferruattır” ifadesini kullandı.
Yeni okullarıyla farklılık ortaya koyacaklarını kaydeden Pehlivanoğlu, “Yeni okulumuzun rekabet koşullarında farklılık yaratacağına ve özellikle mesleki eğitimlerimizi uygulayacak olan ilk olmasıyla da bölgede fark yaratacağına inanıyoruz. Avrupa yakasında ilk okulumuzu açacak olmamızdan okul öncesinde ilkokul 7’nin sonuna kadar, normalde 6’nın sonuna kadar öğrenci alırdık. Yeni okulumuzda 7’nin sonuna kadar öğrenci alırız. O bölgede mali imkanı olmayan çocuklarımızın da okuyacağı ticaret değil eğitimin bir ulus ve gelecek olduğu bir yapılanmada olacak okulumuz. Yaklaşık bir buçuk yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok kolay bir şeyden bahsetmiyoruz. Bu sadece eğitimle alakalı bir şey değil. Birinci ulusal program önerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Bunu bir kampanya haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.