SAMSUN (AA) - Atakum Belediyesi ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) arasında imzalanan protokol ile 2015 Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın ev sahipliğini Atakum ilçesinin yapacağı bildirildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile THOF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan arasında 2015 Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın Atakum'da yapılması için protokol imzalandı.

Protokol töreninde konuşan THOF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan, "Atakum ilçesinde 29 - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına 26 farklı ilden 650 dansçı katılacak. Böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak da bölgenin parlayan yıldızı Atakum’a yakışırdı" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, büyük gurur yaşadıklarını belirterek, “Ülkemizin önemli şampiyonalarından birisinin ilçemizde gerçekleştirilecek olması gurur verici. Atakum ilçesine yakışır misafirperverliği gösterecek, farklı illerden dansçılarımızı ve onlarla birlikte gelecek olan ailelerini en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.