AMASYA (AA) - Amasya'da 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi'nce etkinlik düzenlendi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen programa, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Çomaktekin, yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda insana verilen değer bağlamında çok önemli bir gelişim yaşandığını söyledi.

 İnsanlara verilen değerle birlikte, engelli vatandaşlara yönelik hizmet ve imkanların da arttığını hatırlatan Çomaktekin, şunları kaydetti:  

"Engellilerimizin kamu hizmetlerinden daha rahat bir şekilde istifade edebilmeleri için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda kamu binalarının altyapısı uygun hale getirildi ve yeni binalar buna göre tasarlandı. Ayrıca yasalarımızda yer alan engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarında istihdamı daha düzenli bir hale sokularak, daha fazla vatandaşımızın bu imkandan faydalanması sağlandı. Bununla birlikte çalışma imkanı olmayan ve geliri de bulunmayanlara belirli miktarlarda maaş bağlandı. Yapılan tüm bu uygulamalarla engelli kardeşlerimizin eğitim, kültür gibi hizmetlerden de en üst düzeyde faydalanarak, yüzlerinin güldüğünü görmekteyiz."

Amasya'da yaşayan 70 görme engelli vatandaşa Amasya Belediyesince hazırlan beyaz baston ve görme engelliler için özel olarak üretilen saatler protokol üyeleri tarafından hediye edildi.