29 Mart seçimlerinde MHP’den Belediye Meclis üyesi seçilen Av. Salih Soykan, Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. Soykan, 7 Haziran 2015 tarihinde Türk siyaset ve Cumhuriyet tarihinin en kritik seçiminin yaşanacağını açıkladı.
MHP İl binasında İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Menteşe İlçe Başkanı Hüseyin Nizamoğlu ve partililerin katıldığı törende aday adaylığını açıklayan Soykan, “Mevcut AK Parti iktidarının 12 yılı aşkın sürede gerçekleştirdiği icraatlar, iç ve dış politika performansı ortadadır. Ak Parti iktidarı bu süre içerisinde gözyaşından başka hiç bir şey ortaya koymamıştır. 2002 yılı öncesi MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu dönemde, terör bitme noktasına gelirken, söz konusu süre içerisinde bölücü terör örgütü tekrar palazlanarak güçlenmiş, iktidarın çıkardığı yasalarla ülkemizin belli bölgelerinde kalkışmalar yapma cüretini gösterir hale gelmiştir. Bölücü terör örgütü silah bırakmayı şöyle dursun, dağlardan inerek şehirlerimize, üniversitelerimize çöreklenmiştir” dedi.
Ak Partinin iktidarı devraldığı dönemde Türkiye’nin bütün komşuları ile sıfır sorun ve iyi ilişkiler içerisinde iken bu gün bütün komşularla ticari ilişkilerin bitme noktasına geldiğini hatırlatan Soykan, “12 yıl boyunca iç politikada ‘sat kurtul’, dış politika da ‘ver kurtul’ düşünce ve icraatından başka hiç bir şey ortaya koymamıştır. Burnumuzun dibindeki Ege Denizinde Türk Adaları Yunan işgali altındadır. Daha düne kadar kendi kendine yetebilen 7 tarım ülkesinden biri olmamıza rağmen, şimdi ithal eder duruma geldik. Ülkemiz AKP iktidarında tıpkı freni boşalmış bir kamyon gibi hızla uçuruma, karanlığa ve bölünmeye doğru sürüklenmektedir. Bütün bunların önüne geçilmesi için Türkiye’nin ve Muğla’nın Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyacı vardır. Tarımından, madencisine, turizmcisinden, orman köylüsüne bütün Muğla’mızın sorunlarını biliyorum ve bu sorunları çözüme kavuşturmaya muktedirim. MHP’nin bu kutlu iktidar yolunda bir tuğla da ben koymak istiyorum. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi’nde Muğla Milletvekili aday adayıyım” dedi.