Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, vatandaşların sosyal, psikolojik ve hukuksal ihtiyaçlarına destek olmaya devam ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı’na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi hizmet kalitesini arttırdı. Kadrosunu güçlendiren merkezde Antalyalılara psikolog, avukat, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı, diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde birebir danışmanlık hizmeti veriliyor. Vatandaşların uzmanlara 50’şer dakikalık seanslarla sorunlarını danışabildikleri belirtilirken, ailelere yönelik sosyal, psikolojik, kültürel, hukuksal ve sağlık alanlarında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini kaydedildi. Merkezde diyetisyen hizmeti de verildiği ifade edilirken, şiddet mağduru kadınlara ise psikososyal destek verildiği bildirildi.
Aile Eğitim Merkezi’nde sosyoekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarının gelişimlerini desteklemek amacıyla kurslar düzenlediği, çocuklara bale‚ piyano‚ matematik‚ Türkçe, İngilizce‚ el sanatları‚ fen bilgisi konularında uzmanlar eşliğinde eğitim verildiği belirtildi. 2013’te 40 çocuğun faydalandığı projeden halen 120 çocuk yararlandığı açıklandı.
Merkezde engelli çocuklar için de kurslar düzenlediği, engellilerin sosyalleşmeleri ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bale‚ dans‚ piyano‚ el sanatları faaliyetleri gerçekleştirildiği ifade edildi. Okul otobüsü hizmeti ile de merkeze uzak mahallelerdeki çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti götürüldüğü, iki ayda bir farklı mahalleleri dolaşan otobüste çocukların hem eğitim aldığı, hem de çeşitli oyunlar oynadığı kaydedildi.
Merkezde “Anne Benimle Oynar mısın?” projesi kapsamında, her hafta sonu el sanatları eğitimi, müzik dersleri, bale dersleri düzenlendiği ve çalışan annelerin bu etkinliklere çocuklarıyla birlikte katıldığı hatırlatıldı.