İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, teröre karşı tek vücut olmak ve barış çağrısında bulunmak için AK Parti, MHP ve HDP'nin gençlik kollarına çağrı yaptı.
CHP'nin 92'inci Kuruluş Yıldönümü sebebiyle düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelek sunma töreninin ardından CHP'li gençler, son günlerde artan terör olaylarına tepkilerini dile getirdi. Açıklamayı CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozkaya yaptı.
AK Parti, MHP ve HDP gençlik kollarına çağrı yapan Bozyaka, ülkenin son iki aydır her gün şehit haberleriyle uyandığını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Yitip gidenler birer üniforma değiller. Hepsi birer oğul, gencecik birer yürek, emek dolu bir eş, nazlı sevgili, dost ve insandır. Manisa'daki şehit cenazelerimizi birlikte taşıdık. Acılı annelerin gözlerine birlikte baktık. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bıraktık, acımızı paylaştık. Çok ağır bedeller ödedik, ödüyoruz. Artık teröre karşı akıllı, kararlı ve tek vücut olmalıyız. Ortak acılarımızı dile getirmeli, hep birlikte teröre karşı mücadele etmeliyiz. Hüzünlerimiz buluşma yeri olmalıdır. Gün, birlik, beraberlik, kardeşlik günüdür. İdeolojilerimizden, siyasi söylemlerimizden arınarak TBMM'de Grubu bulunan 4 partinin gençlik kollarını teröre karşı tek vücut olmaya ve barış haykırmaya çağırıyoruz."
Çağrılarını mektupla ilettiklerini söyleyen Bozkaya, olumlu yanıt geldiği takdirde partilerin gençlik kolları ile birlikte terörü kınayan ortak bir basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

FOTOĞRAFLI