Ardahan’ın Çıldır ilçesi sınırlarındaki buz tutan Çıldır Gölü bu yıl tam olarak donmayınca atlı kızak seferleri farklı yollarla turistlere hizmet vermeye başladı.
Bu yıl Aralık ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu buz tutmayan Çıldır Gölünde atlı kızak seferleri de gecikmeli başladı. Her yıl Aralık ayının ortalarında buz tutan Çıldır Gölü bu yıl buz tutmayınca atlı kızakçılar da misafirlerini ağırlamak için farklı yollara başladı. Çıldır Gölü kıyısında bulunan tesisin kenarındaki tarlada yerli ve yabancı turistleri atlı kızakları ile gezintiye çıkaran atlı kızakçıların yeni keşfi atlı kızak tutkunlarını sevindirdi. Her yıl atlı kızak keyfini Çıldır Gölünde tatmak için bölgeye gelen turistler bu yıl göl üzerinde atlı kızak keyfini süremeseler de, aynı keyfi göl kenarında bulunan tarlalarda sürüyorlar. Atlı kızağa binmek için gelen yerli ve yabancı turistlere heyecan ve keyif dolu anlar yaşatan atlı kızak sahibi Tekin Akçay, bir yandan misafirlerini atlı kızakla gezdirirken bir yandan da söylediği türkülerle onlara değişik bir tur keyfi yaşatıyor.
Atlı kızaklarla gezinti yapan turistler ise her ne kadar Çıldır Gölü üzerinde olmasa da, yinede atlı kızak keyfini göl kıyında sürmekten de oldukça memnun olduklarını belirttiler.