Türk-İş’e bağlı sendika şube başkanları, 20 Mayıs 2015 günü saat 20.45 sıralarında ambar bölümünde yangın çıkan Paşabahçe’de örgütlü bulunan Kristal İş Sendikası’na ‘geçmiş olsun’ ziyareti gerçekleştirildi.
Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, yangının fabrika ambar bölümünde meydana geldiğini belirterek bu süreç içinde 14 işçinin zehirlendiğini söyledi. Akyazı, “Karbonmonoksit gazından zehirlenen 11 arkadaşımız tedavisi sonucu hastaneden taburcu edilmişlerdir. 3 arkadaşımız kurşun zehirlenmesi şüphesi ile Ankara Meslek Hastalıkları Hastane’ye gönderilmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın durumları iyi ve orada yatıyorlar” dedi.
Yangın sonrası işçilerin 3 vardiya şeklinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akyazı, “Bu yangın, daha önce meydana gelen sel felaketinden daha fazla zarar vermiştir. Yangın sırasında ilgi ve yardımlarını esirgemeyen başta valimiz olmak üzere, belediye başkanlarımız, emniyet müdürümüz, sendikalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türk İş İl Temsilcisi Necat Kılıç da yaptığı kısa konuşmada, başta işçiler olmak üzere işverene de geçmiş olsun dileğinde bulunarak "Böylesine büyük yangında, can kaybımız olmaması tesellimiz oldu. İşçi arkadaşlarımız fabrikada görevlerinin başında çalışmaktadırlar” diye duygularını dile getirdi.