Saadet Partisi (SP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, partiye üye olan gençlerin tanışması ve kaynaşması amacıyla iftar programı düzenledi. Çok sayıda Saadet Partili gencin ilgi gösterdiği yemek, Bahçelievler’deki Yeni Evgi Restoran’da gerçekleşti. İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Bayram Sakartepe ile sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Düzenlenen programda partililere hitap eden Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, dünya genelinde Müslümanların zulüm altında inim inim inlediğini söyledi. Her ramazanda bir İslam coğrafyasından gökyüzüne dumanlar yükseldiğini belirten Aydın, “Geçen ramazanda Arakan’da insanları sırf Müslüman olduğu için diri diri yaktılar. Bu ramazanda da Mısır’da Müslümanları sabah namazı kılarken katlettiler. Batı bize bir takım değerleri dayatıyor. Demokrasiden bahsediyor. Ancak onlar gerçek manada demokrasiye inanmazlar. Onların demokrasisi kaos ve iç savaş demektir. Bugün Müslüman ülkelerin çoğu ABD ile dosttur. Biz Saadet Partisi olarak bunu kabul edemeyiz. Biz bunların gerçek yüzünü Irak’ta, Afganistan’da gördük. İki milyon insanı öldürdüler. Kadınların ırzına geçtiler. ABD’nin, NATO’nun, AB’nin kendisi pisliktir. Somali’yi bunlar aç bıraktı. Mısır’da darbeyi bunlar yaptı. Bütün İslam coğrafyalarında kan ve gözyaşlarını bunlar akıtıyor. Bunlarla dost olamayız.” şeklinde konuştu.

Dünyadaki sıkıntıların son bulmasının yegâne yolunun İslam Birliğinin kurulmasından geçtiğini vurgulayan SP Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, İslam dünyasının bu başsız, dağınık ve çaresiz haline son verilmesi gerektiğini bildirdi. Particilik olsun diye bu çalışmaları yapmadıklarını ifade eden Fatih Aydın, "Milletimiz hep gülsün diye bu çalışmaları yapıyoruz. İnsanlarımızın yüzünü gerçek manasıyla güldürmek istiyoruz." dedi.