Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari),() -HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve geçen yıl yıkım kararı alınan Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Orta Okulu öğrencileri, yeni okul için yürüyüş yaptı. İnşaatı süren yeni okulun bir an önce bitirilmesini isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililer ile görüşüp, kış aylarını eski okullarında geçirmek istemediklerini söyledi.
İlçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve 1997 yılında bitirilerek hizmete açılan 20 derslikli ve bin 350 öğrencili Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Orta Okulu'nda 3 yıl önce deprem analizleri yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından da okulun yıkılmasına karar verildi. Bunun üzerine Güngör Mahallesi'nde geçen yıl yeni bir okulun inşaatına başlandı. Ancak 22 Mayıs'ta bitirilmesi ve yeni eğitim yılına yetiştirilmesi düşünülen 12 derslikli okul bitirilemeyince, öğrenciler bu yıl da eski okullarına gitmek zorunda kaldı.
Okulun kötü durumda ve camlarını kırık olduğunu belirten öğrenciler, kış aylarında burada eğitim görmek istemediklerini belirterek bugün yürüyüş yaptı. Ellerinde 'Yeni okul istiyoruz' dövizleri taşıyıp slogan atan yaklaşık 200 öğrenci, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürdü. Öğrenciler, burada bir süre oturma eyleminde bulunduktan sonra yetkillerle görüştü. Yeni okulun iki hafta içinde eğitime başlayacağı bilgisini alan öğrenciler daha sonra dağıldı.  

FOTOĞRAFLI