Karadeniz’in Karasu, Kocaali ve Kaynarca Sahillerinde Ramazan Bayramı tatili boyunca 156 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaran Sorumlusu Şaban Küçükosman, can kaybının yaşanmaması için önlemlerini arttırdıklarını söyledi.
Karadeniz’in Karasu,Kaynarca ve Kocaali sahilleri bayram tatili boyunca vatandaşların akınına uğradı. Tatil boyunca Karadeniz’e serinlemek için giren 156 kişi ise cankurtaranlar tarafından boğulmak üzereyken kurtarıldı.
Karasu, Kocaali ve Kaynarca’ya ait 57 kilometrelik sahil bandında bulunan 30 kulede 45 cankurtaran, 7 jetski ve bir adet Zodyak bot ile sabah saat 08.30’dan akşam 19.00’a kadar görev yapıyor.
Bayram tatili boyunca 156 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği Cankurtaran Sorumlusu Şaban Küçükosman, “Su içerisinde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak su topları, dubalar, tehlike şamandıraları, plajda ise uyarıcı levhalar ve bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Geçen yıl 3 vatandaşımızı kaybetmiştik bu yıl hiç kayıp vermedik” dedi.
Denize girecek olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Küçükosman, “Diğer denizlerimize nazaran Karadeniz’de rip akıntıları daha fazla görülüyor. Her ne kadar yüzme bilseler de cankurtaranların uyarılarını dikkate alsınlar ve özellikle kuzey rüzgarlarında denize girmemeye özen göstersinler” diye konuştu.