İzmir’in Buca ilçesinde, kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle “Kadınım Bendeniz” adlı bir panel düzenledi.
CHP Bilim Kurulu Üyesi Gönül Saray ile KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün’ün konuşmacı olarak katıldığı panele, İzmir Büyükşehir Belediyesi kent konseyi üyeleri, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği yönetimi ile kadınlar katıldı.
Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde konuşan, KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün, kadın haklarının geriye gitmesinin tek nedeninin siyasette kadına yer olmaması olduğunu iddia etti. Övgün, "Kadına karşı şiddet politiktir. Her türlü ayrımcılığa son verilmesi için çalışıyoruz” dedi.
Kadınların sosyal hayat ve siyasette yer almasında eğitimin önemine vurgu yapan CHP Bilim Kurulu Üyesi Gönül Saray ise, köy enstitüleri, halk eğitimlerin, öğretmen okullarının kapatılmasıyla eğitimin ayaklar altına alındığı öne sürdü. Saray, kadınların kanun değişikliklerini ve düzeni getirebilmek için çabaladıklarını da sözlerine ekledi.