Kütahya’da, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi kapsamında, 13 engelli öğrenciye ’engelli erişebilirlilik cihazı ve tablet bilgisayar’ hediye edildi.
Kütahya Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen, ‘Engelli Erişebilirlilik Cihazı Ve Tablet Bilgisayar’ dağıtım programına, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Şube Müdürü Veli Darova, öğrenciler ve aileleri katıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortak projesi kapsamında, eğitim çağındaki 13 engelli öğrenciye ‘Engelli Erişebilirlilik Cihazı ve Tablet Bilgisayar’ verildi.
Engelli öğrencilere tablet bilgisayarlarını teslim eden, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Esen, tabletlerin eğitimlerine önemli bir katkı sunacağını ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen uzman görevli, bilgisayar tableti ve engelli erişebilirlilik cihazını nasıl kullanacakları hakkında engelli öğrencilere ve ailelerine eğitim verdi. (EFE)