Eskişehir Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık-Sen üyeleri, 13 Mart’ta iş bırakacaklarını duyurdu.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Mermer Salon önünde bir araya gelen Eskişehir Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık-Sen üyeleri, iş güvencesini kaldırma girişimlerini sloganlarla protesto etti. Meslek örgütleri adına konuşan Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman, "Sağlık çalışanları kan ağlıyor. Çalışanlar artık somut adımlar atılmasını istiyor, hayata geçen uygulamaları görmek istiyor” dedi.
ORTAK EYLEM KARARI
Sağlık çalışanlarının kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülünün olmadığını vurgulayan Kararman, “İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve ‘artık yetti, laf değil icraat istiyoruz’ demek için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde yani 13 Mart’ta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. 14 Mart günü de Aile Hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlılığımızı sürdürüyor, ASM ve TSM’lerde işe gitmiyoruz. Türk Sağlık-Sen, Tabipler Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası ile ortak eylem yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÜCRETSİZ, EŞİT, ULAŞILABİLİR VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ
İş bırakma eylemine sağlık çalışanlarını ve sağlık alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını davet eden Kararman, “Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi için de gerçekleştiriyoruz. Biz tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunulmasının gerektiğine inanıyor ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.