AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla 2016-2019 Orta Vadeli Programı'nı açıklıyor.



İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları; 

Türkiye 2009 hariç 27 çeyrek boyunca sürekli büyüdü, büyümeye devam ediyor. 3-4 bandında büyüme elbette bizim için yeterli değildir. Bu büyüme bizim asla beklediğimiz hedeflediğimiz bir büyüme değil. Küresel olumsuzluklar bizi de etkiliyor. Biz 3'ün üzerinde büyüme yakaladık, 2016'da. Tüm olaylara baktığımızda geçtiğimiz 9 ay boyunca hiç boş durmadık.Darbe dinlemedik yapısal reformlara devam ettik. Haziran-Ağustos arası Meslis'ten tüm toplumu ilgilendiren çok sayıda kanun çıkardık. 

BÜYÜME YÜZDE 5'İN ALTINDA OLMAYACAK
2017-2019 dönemlerinde büyüme oranını artıracağız. Bu vazgeçilmez bir hedefimiz. Çünkü 2023 hedeflerine giderken düşük büyüme bizim için uygun değil. Bu hedef yüzde 5'in altında olmayacak.
Orta Vadeli Programı'n 5 hedefi var. Bunlardan ilki istikrar. Siyasi istikrar var mı? Var. Bunu 15 Temmuz'da en iyi şekilde gördük. Milletimiz meydanlara indi ve ülkemizi karanlık günlere sürüklemeye çalışan terör örgütlerine gerekli cevabı verdi.